/8 https://m.vk.com/wall-202372966_11265Въз основа на очертаващите се тенденции сценарият на световна

...
/8 https://m.vk.com/wall-202372966_11265Въз основа на очертаващите се тенденции сценарият на световна
Коментари Харесай

Сценарий: Световна катастрофа

/8 https://m.vk.com/wall-202372966_11265

Въз основа на очертаващите се трендове сюжетът на „ международна злополука “ (да не се бърка с световна злополука, написа се с дребна писмен знак и отбелязва по-силен вид криза) сега се преглежда като малко евентуален. Той съставлява към 15%, със мощна фрагментация и колапс на световния свят на локално равнище. Тази версия на бъдещето може да се трансформира в в действителност ужасна действителност, с гибелта на десетки % от популацията на света, което просто не може да се впише в новите действителности: апетит, войни, геноциди, заболявания, превръщането на градовете в гета и така нататък За разлика от 90-те години в БСС и разпадането на Южна Африка след премахването на апартейда, хората просто няма да има къде да бягат. Помислете за този сюжет, който доста бихме желали да избегнем.

Високата и диверсифицирана съгласуваност, вследствие на няколко десетилетия на дейна глобализация, докара до дребен брой страни с огромна автономност. Разпадане на единни закони, правила, пазари, софтуерни вериги и други ще премине по непредвидими траектории и доста мъчително. С окончателния преход към света на панрегионите (250-500 милиона индустриално население) загубите ще бъдат неприятни, само че не и сериозни, което разрешава да се запазят множеството от актуалните технологии. Животът в центровете на бъдещите метрополии и районни сили ще се характеризира единствено с рецесия.

Ако се започва сюжетът на световна злополука, тогава колапсът ще бъде доста по-дълбок, с връщане към равнището от края на XIX - началото на XX век, преминавайки през няколко цикъла на фрагментация и деградация, които ще продължат няколко десетилетия. В този случай не става въпрос за опазване на съществуващите граници. Границите на зоните на въздействие ще се дефинират в сегашния миг, с правото на мощ, изцяло игнорирайки мнението и ползите на популацията, историята, етническите, културните, религиозните фактори.

Тъй като обстановката се стабилизира, уголемява, потребността от поддръжка пораства и така нататък, новите граници ще клонят към нормалните географски, етнически, културни и така нататък, само че не на всички места. Ще има доста територии, където откритите линии ще доведат до преселване на нации, пускане на процесите на етногенеза, асимилация и... геноцид. Доста дълго време властта и зоните на въздействие ще бъдат обвързани извънредно с анклави - градове и територии към тях, които са комфортни за надзор и отбрана.

Пространството сред анклавите ще се трансформира в диви земи, територии без закон, където властта ще бъде малко по-различна от бандите. В резултат на естествения асортимент, разширението и битката за владичество ще има завръщане на познати страни, които се стремят да управляват територии, а освен стратегически обекти на картата и направления сред тях.

В случай на сюжет на световна злополука, колапсът ще премине на равнище мощно сплотени общности (хора, клан, вяра, място и т.н.), само че обособените страни могат да оцелеят даже при такива условия: Северна Корея, Израел, Унгария, Виетнам, Египет и други Вярно е, че има колорит, те не би трябвало да стават директен участник във военните дейности преди време.

Колкото по-високо е равнището на милитаризация, гъстота, единодушие на обществото, рационалност, толкоз по-бързо ще се очертаят границите на зоните на въздействие, ще се преодолеят вътрешните несъгласия и ще стартира агресия. Като част от последното ще улови най-интересните и атрактивни активи в близост. Всичко би трябвало да се направи в точния момент.

За Русия този сюжет би бил противен, само че търпим, ние ще можем да оцелеем, само че тогава ще би трябвало да се върнат териториите на Сибир и Далечния изток. Добре, че това към момента е малко евентуално бъдеще и в случай че Съединени американски щати не стартират война от троянски вид, ще стане още по-добре.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР