8-годишно момче с агресивен тумор, се нуждае от средства за

...
8-годишно момче с агресивен тумор, се нуждае от средства за
Коментари Харесай

Зов за помощ: 8-годишният Алекс с агресивен тумор се нуждае от средства за операция


8-годишно момче с нападателен израстък, се нуждае от средства за животоспасяващо лекуване в Германия и Швейцария.

Малкият Алекс е диагностициран с доста нападателен рак - глиобластом четвърта степен. Преминал е през интервенция единствено за взимане на биопсия в България. Операция за премахване на тумора е невъзможна заради местоположението му.

За фамилията на Алекс кошмарът стартира през декември.

“Започва да си криви едното краче - лявото и решаваме да го заведем в “Пирогов ”. Оказва се, че има израстък в мозъка, четири сантиметра, доста огромен. Излизат резултатите и се оказва, че е глиобастон - четвърта степен ”, сподели сестра му Алина Кормушева.

Предлагат им лекуване в Германия, първичната сума от 150 хиляди евро към този момент е събрана и от две седмици Алекс е настанен в Град. Направена му е животоспасяваща интервенция. Сега предстоят лекувания, за които са им нужни още доста средства.

“Сега стартира протонотерапията, която ще продължи шест седмици, от понеделник до петък ще се вършат процедурите, като всеки ден ще са с анестезия. Надяваме се да смали тумора, а след тази протонотерапия, би трябвало да се направи и имунотерапия, която обаче ще е най-вероятно в Швейцария. Тя е в действителност доста, доста скъпа ”, добави сестрата на Алекс.

Затова фамилията приканва, хората с положителни сърца да им оказват помощ. Без тяхната помощ, битката за живот на Алекс - е невъзможна.

Снимка: Фейсбук/Да помогнем на Алекс


можете да намерите самодейностите, които се организират, с цел да бъдат събрани още средства.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР