8 декември е дата, която всеки студент в България е

...
8 декември е дата, която всеки студент в България е
Коментари Харесай

8 декември - когато масовото убийство на мозъчни клетки се превърне в традиция

8 декември е дата, която всеки студент в България е записал в дневния ред с огромни дебели букви. И евентуално даже е подчертал в дебели букви, тъй че да не може да го не помни. Този ден е празник на студентите. И това, което стартира като ден за празнуване на знанието и образованието, през днешния ден по подигравка на ориста е опция да се убият доста мозъчни кафези с алкохол
 E0711-11 EVO, Green Team и групата студенти, които сложиха нов връх на Гинес за скорост
Студентският болид, който счупи върха за скорост

Да си по-бърз и от колите във Formula E

Всичко стартира толкова добре замислено през 1903 година, когато Софийският университет " Свети Климент Охридски "  отбеляза своята 15-годишнина с огромно празненство. Мотивацията е страхотна. Софийският университет е първият учреден български университет след Освобождението на страната през 1878 година

А фактът, че българите към този момент могат да преподават и учат неща, които преди са били неразрешени, е същински мотив за празнуване. Така скоро датата се трансформира в народен студентски празник. Ден, в който страната чества обстоятелството, че България към този момент може да сътвори своя интелигенция и да уважи своите младежи, които ще я популяризират със знанията си.
 Снимка 598588

Но през днешния ден 8 декември е ден , който най-добре може да се опише като една огромна пиянска оргия . Клубовете се пръскат по шевовете с хора, чиято единствена цел е да се напият. Депутатите, юристите и лекарите на утрешния ден през днешния ден са просто хора, които желаят да си " махнат главите ". За разлика от настоящите лекари и медицинските сестри, които са дежурни в лечебните заведения. А нормално на този ден става и много пренаселено в отделенията за първа помощ.
 Наланда, Индия и най-старият университет в света, който още веднъж посреща студенти след разрушението си
Кой е най-старият университет в света

По-стар даже и от Оксфорд

Интересно да се означи е, че на 8 декември всички смятат пиянските прояви за нещо обикновено. До края на нощта много от болниците са цялостни със смели " бойци ", изгубили борбата на бойното поле на алкохола . Други се разхождат по улиците, крещейки в празнична еуфория или биват влачени към дома от положителни другари. За да не обидим някой съзнателен и непиещ студент (има и такива), ще кажем, че постоянно има изключения, което е похвално.
 Снимка 598589

Разбира се, загубата на мозъчни кафези и попадането в болничното заведение не звучи доста занимателно, само че с целия стрес около работата и изпитите, от време на време студентите в действителност заслужават отмора. Вероятно даже имат потребност от такава. Може би тази странна българската самодейност има потребност от следване по целия свят. Ден, в който студентите от всяка страна да споделят: " Да, аз съм образован човек, само че не и през днешния ден. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР