8 785 моторни превозни средства са проверени в рамките на

...
8 785 моторни превозни средства са проверени в рамките на
Коментари Харесай

Хванаха 25-ма шофьори,седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотици

8 785 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 11 437 водачи и пасажери. Съставени са 2 070 фиша и 569 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи, оповестява Министерство на вътрешните работи. 

В рамките на миналия ден са открити общо 18 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 7 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 11 - с над 1,2 на 1000, а двама са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат седем души, трима са  отказалите да бъдат тествани.

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор “ са тествани 3 028 МПС и 3 125 водачи и пътници; за установени нарушавания са формирани 713 фиша и 187 АУАН.

Установени са двама водачи, карали след приложимост от 0,5 до 1,2 промила алкохол, и един – с над 1,2 промила, един лидер е открит да ръководи под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР