8 400 000 къса контрабандни цигари са задържани при съвместни

...
8 400 000 къса контрабандни цигари са задържани при съвместни
Коментари Харесай

8 400 000 къса контрабандни цигари и марихуана са задържани на Златарево и край Петрич

8 400 000 къса контрабандни цигари са арестувани при взаимни дейности на ГКПП-Петрич. Подробности за извършените взаимни действия  за арестуваните огромни количества контрабандни цигари и марихуана оповестиха основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл.комисар Ивайло Иванов, заместник-главният прокурор Иван Гешев, шефът на Агенция „ Митници “ Георги Костов и шефът на ГДГП ст. комисар Светлан Кичиков.

 8 400 000 къса контрабандни цигари и марихуана Снимка: Министерство на вътрешните работи

На 12 април т.г. в 22.00 часа на Граничен контролно-пропусквателен пункт Златарево, за влизане в страната се е явил товарен автомобил,,Рено ”, ръководен от 66-годишен български гражданин. В хода на граничната инспекция на лидера и товарния автомобил поражда подозрение, обвързвано както с държанието на лидера, по този начин и с товарния автомобил - рисков профил с маршрут за напредване Косово-България, и пътуващ за първи път през Граничен контролно-пропусквателен пункт Златарево. Граничният екип е изискал осъществяване на инспекция с рентген. При инспекцията митническите чиновници откриват в ремаркето особено построен тайник, в който били укрити общо  250 пакета, съдържащи общо 528, 8 кг суха пресована тревиста маса, реагирала позитивно на марихуана при тестване с полеви наркотест.

 8 400 000 къса контрабандни цигари и марихуана Снимка: Министерство на вътрешните работи

Преди изпращането на лидера за инспекцията, която трябвало да стане на ГКПП-Кулата, водачът се почувствал зле и е извикана незабавна здравна помощ. Заради влошеното му здравословно положение той е превозен до болница в Петрич, а на сутринта през вчерашния ден изпратеният от ГПУ-Златарево наряд е открил, че водачът е излязъл от болничното заведение и е тръгнал в незнайна посока. В рамките на подхванатите издирвателни дейности, мъжът е открит и арестуван от чиновници на ОДМВР Перник в рейс, пътуващ за гр.София. За случая е известена Окръжна прокуратура – Благоевград, формирано е досъдебно произвеждане по чл.242 от Наказателен кодекс.
-->
 8 400 000 къса контрабандни цигари и марихуана Снимка: Министерство на вътрешните работи

Вчера в 14.00 ч. екип по противопоставяне на контрабандата, нарушаванията и закононарушенията, свързани с Данък добавена стойност и вътрешно-общностното придобиване на артикули в зоната за отговорност на  ГПУ Петрич,  по самодейност на чиновници от ГПУ-  Петрич, при влизане в страната ни е селектиран за инспекция с рентген товарен автомобил “Скания ”, ръководен от 54-годишен български жител. По документи автомобилът превозвал индустриални климатици с дестинация Италия  – Румъния. В хода на осъществената физическа инспекция на автомобила са открити 8 400 000 къса цигари, без акцизен бандерол. Мъжът е арестуван в границите на 24 часа. За случая е известена Окръжна прокуратура-Благоевград, формирано е досъдебно произвеждане по член 242, ал.2, бук. Д от Наказателен кодекс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР