792 643 автомобила у нас са със свалени номера заради

...
792 643 автомобила у нас са със свалени номера заради
Коментари Харесай

Свалиха номерата на близо 800 000 коли. Вижте защо

792 643 автомобила у нас са със свалени номера поради неплатена застраховка " Гражданска отговорност ". Оказва се, че от 3 май до края на септември Министерство на вътрешните работи е прекратило регистрациите на 865 566 коли. От тях по-късно има подписани полици единствено на 72 923, на които са им възобновени регистрациите.

Това съобщи Бойко Рановски, шеф отдел " Пътна полиция " в Министерство на вътрешните работи по време на конференция за пътна сигурност " Мирен контракт за българските пътища ", проведена от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ).

" Останалите коли, може би огромна част, към този момент не са на територията на България и те нямат регистрация в нашия указател ", безапелационен бе Рановски. По думите му от януари до края на септември са формирани 14 716 санкции поради липса на " Гражданска ", написа dnes.bg.

По време на конференцията зам.-председателят на Комисията за финансов контрол (КФН) Ралица Агайн-Гури разгласи, че към края на този месец стартира свързването сред двете бази данни на Гаранционния фонд и Министерство на вътрешните работи. Връзката сред двете институции се чака да улеснява работата на застрахователите.

Потребителите, които подписват застраховка, няма да има потребност да изясняват каквото и да е, а единствено посредством регистрационния номер на автомобила и на талона застрахователният офис ще получава цялата информация онлайн. Това с изключение на време ще понижи и измамите.

Изрядните водачи ще бъдат поощрявани и ще дават по-малко пари за застраховка. Все още обаче не е ясно за какъв период ще се връща историята и досието на всеки един от водачите.

Предвижда се превишението на скоростта да оказва най-голямо въздействие върху образуваното на размера на " Гражданската “. След това се подреждат неспазването на пътните знаци, прекосяване на червен светофар и неправилното изпреварване.

Шефът на пътната полиция сподели, че през предходната година 36 деца са починали на пътя, като броят им е най-голям за последните 6 години. От началото на 2017 година досега 22 деца са изгубили живота си поради произшествия.

Лечението на един тежко потърпевш в злополука излиза към 30-50 хиляди лв.. Това сподели здравният министър проф. Николай Петров при откриването на конференцията " Мирен контракт за българските пътища ", цитирайки разбор на Българското сдружение по анестезиология и интензивно лекуване.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/stranata/2017/10/06/neplatena-grajdanska-i-800-hil-koli-bez-nomera.355417

тагове коли гражданска отговорност номер КАТ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР