79-годишната вдовица на естрадната легенда Бисер Киров от няколко месеца

...
79-годишната вдовица на естрадната легенда Бисер Киров от няколко месеца
Коментари Харесай

Вдовицата на Бисер Киров гасне след куп семейни трагедии

79-годишната вдовица на естрадната легенда Бисер Киров от няколко месеца насам била с разтърсено здраве поради серията черни нещастия, които сполетяха фамилията ѝ. Митка Кирова рухнала дефинитивно след погребението на внучката си Елиса, която умря едвам на 17-годишна възраст в Германия през лятото на 2023 година

Шокиращата вест за кончината на невръстното момиче заяви татко ѝ Бисер – наследник на обичания артист. Семейството обаче не пожела да разкрие повода за трагичната загуба.

Близначката на Елиса – Малена, разгласява в обществените мрежи фотоси от погребението на сестричката си, от които се вижда, че е била изпратена в бял ковчег.

Вдовицата на естрадния ас продължавала да страда неутешимо по своята внучка и непрекъснато се питала за какво над фамилията им тегне толкоз тежка поличба, споделят нейни близки. Тя се затворила в дома си и не желаела да поддържа връзка с никого. Била изнемощяла и унищожена физически и душевен. 



Певецът с децата си Бисер-младши и Венциноса

Митка и Бисер Киров погребаха и щерка си Венциноса, която издъхна от скоропостижен рак единствено на 42-годишна възраст през 2014 година Тя остави две деца сираци, които след кончината ѝ бяха отглеждани от артиста и неговата брачна половинка Митка. Две години откакто загуби дъщеря си, естрадният доайен напусна света на живите и остави жена си сам-сама. Той бе покосен от мозъчен инсулт на 74-годишна възраст, написа " Ретро ".

Изпълнителят на „ Юноша блед “ няколко години водеше борба с рака и бе решен да се бори и да не се предава в памет на щерка си, само че загубата ѝ го довърши. Киров издъхна на 6 ноември 2016 година в Берлин, където се лекуваше от левкемия. По негово предпочитание той бе заровен при нея в селото на родителите си – Чокмаково. След гибелта му жена му бе раздрана сред България, Германия и Русия, защото фамилията живееше и на трите места. Тя в никакъв случай не е търсила непотребна гласност, в това число до момента в който Бисер Киров бе боготворен от милиони почитатели по света.

Двамата се срещнали като студенти в аудиториите на Висшия химико-технологичен институт в София. Бисер бил първенец от столичната 22-ра гимназия и майка му настояла да учи нещо по-престижно. Момчето чинно кандидатствало във ВХТИ и го приели измежду първите. Чак във втори курс бъдещият артист осъзнал каква огромна тъга е химията, само че без да съжалява същински за изгубеното време. Защото предходната година, до момента в който покорно слушал следващата скучна лекция, видял в аудиторията да влиза дребничко русо момиче. На главата миньончето имало синя лента като Анджела Дейвис и по този начин впечатлило младежа, че той се усетил безнадеждно влюбен. След лекцията Бисер се престрашил и предложил на хубавицата да я изпрати, а Митка се съгласила. Двамата се изпращали по този начин цели 6 години, до момента в който най-после девойката не издържала и сложила ултиматум: или се женим, или край.

Решили да създадат женитба в нейната родна Копривщица, само че закъснели за церемонията и кметът си тръгнал от общината. Наложило се да вървят в дома му и да го придумват отново да се върне, с цел да ги венчае. Животът им бе приказка, до момента в който щерка им не се разболя. После Митка погреба и брачна половинка си. Известно време бе скарана със сина си Бисер-младши поради подялбата на фамилни парцели. Последната покруса в фамилията обаче ги сплотила.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР