79-а вечер в София продължават антиправителствените протести. Исканията остават същите:

...
79-а вечер в София продължават антиправителствените протести. Исканията остават същите:
Коментари Харесай

79-та вечер в София на антиправителствен протест

79-а вечер в София не престават антиправителствените митинги. Исканията остават същите: оставката на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Преди началото на митинга, уредниците на митинга така наречен " Отровно трио " дадоха брифинг.

От седмици наред тримата интелектуалци се занимават с въпроса: по силата на каква наредба е позволено основният прокурор Ива Гешев да живее в Дом № 5 в държавната резиденция в Бояна. По Закона за достъп до социална информация интелектуалците са се сдобили със сведения, които по думите им разкриват редица нередности към оповестените публични поръчки за строително-ремонтните действия на парцела. Според дадената им информация постройката е двуетажна, със партер и тавански етаж и застроена повърхност от 320 кв. м., до момента в който разгъната застроена повърхност пък е 960 кв. м, което е съвсем 1 декар, оповестиха от " Отровното трио ".
 Протестиращите възнамерявали да се барикадират в Народно събрание до оставка на кабинета
Протестиращите възнамерявали да се барикадират в Народно събрание до оставка на кабинета

Протестите били оповестени като въстание, нямало по какъв начин да са мирни

Според юрист Николай Хаджигенов прогнозната стойност на поръчката за ремонта е била 252 хиляди лв. без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване - 20 дни . Обществената поръчка е извоювана от " Главболгарстрой ", само че е взела участие и друга компания - " Жи Пи Груп ", която след това сама се е отказала.

Във връзка с първото " Велико национално въстание ", съгласно уредниците остават редица въпроси без отговори , а точно какъв брой са били почтените хора, пребивани на улиците, какъв брой са били ранените и задържаните, след това какъв брой са били оправдани откакто са били арестувани. Тримата интелектуалци обявиха, че ще не престават да задават тези въпроси до момента в който не получат отговор от страна на властимащите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР