7896 килограма злато са добити от двете действащи находища у

...
7896 килограма злато са добити от двете действащи находища у
Коментари Харесай

8 тона чисто злато вадим на година (и го подаряваме на чужденци?)

7896 кг злато са добити от двете настоящи залежи у нас – „ Челопеч ” и „ Чала ”, през предходната година. Това оповестиха от енергийното министерство. Според данните на ведомството потвърдените ресурси на златосъдържащи руди са 27,6 млн. тона, като за последната година от тях са добити 2,1 млн. тона.

Очаква се и започване на добива от още три нови залежи на злато. Едното е сектор ”Ада тепе ” на находище ”Хан Крум ” в община Крумовград. Другото е ”Милин камък ” в община Брезник, а третото – ”Седефче ”, в Момчилградска община, написа “Монитор ”.

Общото количество ресурси и запаси на трите обекта възлиза на повече от 60 тона злато, прецизираха от министерството.

Общо 496 са настоящите концесионни контракти на територията на страната към 30 юни. Три четвърти от тях са за строителни и скалнооблицовъчни материали. По 18 концесии има за рандеман на петрол и природен газ, и за въглища. Същата е броя за металните потребни изкопаеми, а за неметалните (индустриални минерали) – концесиите са 72.

През предходната година страната е събрала 71 млн. лева от концесионни такси. За 2015 година досега приходите от концесии са 66 млн. лева с Данък добавена стойност.

Инфо:

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР