780 подписа са събрани от родители в Раковски и околните

...
780 подписа са събрани от родители в Раковски и околните
Коментари Харесай

780 подписа събраха в Раковски и селата срещу тестването в у...

780 подписа са събрани от родители в Раковски и близките села на общината, които са срещу децата им да бъдат тествани в учебно заведение. Декларацията дружно с подписката те изпратиха до Министерство на образованието, Министерство на здравеопазването, РЗИ -Пловдив, РУО- Пловдив, до регионалния шеф и кмета на Община Раковски. В нея с изключение на жителите на град Раковски се включиха и доста родители от прилежащите села.

С декларацията те упорстват да се възвърне постоянния образователен развой на учениците от 1 до 4 клас, като се отстрани тестването два пъти в седмицата. също по този начин мониторингът на заболеваемостта да се прави не на равнище община, а на равнище всяко настрана учебно заведение, излиза наяве от декларацията.



Както " Марица " към този момент писа от понеделник до сряда, в това число дни са оповестени за неучебни за учениците в община Раковски.

До изключителната обстановка се стигна откакто в продължение на няколко дни родители от град Раковски стачкуваха против тестването на децата им в учебно заведение. Те упорстват учениците да посещават часовете без да им се вършат проби.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР