78% от българското общество се страхува как ще се справи

...
78% от българското общество се страхува как ще се справи
Коментари Харесай

Двама на трима българи не знаят как ще се справят финансово, ограничават покупките си

78% от българското общество се опасява по какъв начин ще се оправи във финансово отношение през 2023 година Това излиза наяве от данните на националното представително изследване по отношение на икономическите настройки измежду пълнолетното население у нас, направено от социологическа организация " Тренд ".
Прочетете още
В проучването са взели участие 1001 респонденти.

77% от хората лимитират покупките си на артикули за дома заради нарасналите цени, а 73% лимитират покупките си за облекла, тъй като се тормозят за финансовото си състояние. 56% от българското общество пазари по-малко хранителни артикули, тъй като са доста скъпи, 43% се опасяват, че могат да изгубят работното си място.

76% от хората се тормозят за заплащането на битовите си сметки през идния зимен сезон, 17% нямат терзания, а 7% не знаят/не могат да преценяват.

55% от българите чакат икономическото състояние в страната да се утежни, 29% чакат да няма смяна и едвам 11% чакат то да се усъвършенства. Като профилът на тези 11% е на най-вече млади, високо образовани, с добра работа и приходи хора.

Според 40% от българското общество най-големият проблем в България са високите цени, инфлацията и ценовият потрес.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР