78-годишният Петко Петков от Пловдив беше първият ваксиниран в специализирания

...
78-годишният Петко Петков от Пловдив беше първият ваксиниран в специализирания
Коментари Харесай

Пловдивчанин на 75 избра да се ваксинира с Астра-Зенека в ...

78-годишният Петко Петков от Пловдив беше първият имунизиран в профилирания имунизационен кабинет на МБАЛ-Пазарджик, който е записан за имунизация против COVID-19 посредством електронния указател. Той изясни, че е регистриран от своята щерка, която живее във френската столица Париж. Петко Петков е избрал да се ваксинира с имунизацията на Астра Зенека и не се тормози от отрицателните изявления за нея. „ Страхувам се от вируса. Живея самичък и се надявам имунизацията да ми даде отбрана “, показа възрастния мъж,след като беше ваксиниран от доктор Пламен Крумов.
Василка Георгиева и брачният партньор и Петър също избраха имунизацията на Астра Зенека. Не са имали проблеми при регистрацията за имунизиране и незабавно получават SMS за деня и часа на имунизация. „ Знаем, че е векторна ваксина и я предпочетохме. Разговаряхме с лекари, които ни посъветваха да я изберем. Имахме предпочитание да се имунизираме и по тази причина сме тук “, описаха Василка и Петър.
76-годишният Недялко Петров се имунизира с имунизацията на Пфайзер по съвет на неговия внук, който го записва в електронния указател.
Съобразно доставените от РЗИ-Пазарджик на МБАЛ- Пазарджик количества ваксини, в интервала 11- 14.03.2021 година на лицата, регистрирани в електронната платформа на единния информативен портал (https://his.bg/bg/reservation), ще бъде направена имунизация с първа доза на имунизациите на Пфайзер и Астра Зенека.
В профилирания имунизационен кабинет на МБАЛ-Пазарджик продължава и имунизацията против COVID-19 според Националния имунизационен проект и оповестените „ зелени коридори” за жителите, искащи да се имунизират с имунизацията на „ Астра Зенека “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР