78-годишният мъж от Шумен, който заплаши с газов пистолет лекар

...
78-годишният мъж от Шумен, който заплаши с газов пистолет лекар
Коментари Харесай

Лекарите в Шумен ще си плащат за охрана

78-годишният мъж от Шумен, който заплаши с газов револвер доктор в Спешното приемно поделение на МБАЛ-Шумен, е бил с контузия на пръст на ръката. Това сподели потърпевшият доктор доктор Петър Колев пред Нова телевизия.

„ Веднага му беше изработен обзор и му беше назначена рентгенова фотография. Впоследствие пациентът стартира да демонстрира непоносимост към нашите дейности. Той престоя в Спешното поделение не повече от 30 минути. Беше помолен да се успокои и да изчака, с цел да може да му бъде приключен прегледа и да излязат резултатите от всички проучвания, само че последваха вербални обиди, след които насочи го към мен и заплаши, че ще ме гръмне “, описа доктор Колев.

По думите му, мъжът е бил изцяло съответен. След опасността с оръжие, 78-годишният пациент побягнал, само че доктор Колев го настигнал. Пред болничното заведение имало служители на реда, които задържали нападателния пациент.

Д-р Колев прикани за цялостната смяна в цялата система, тъй като това, което се е случило, не е за първи път.

Началникът на Спешното поделение в МБАЛ – Шумен доктор Петко Загорчев заяви, че е внесъл четири поредни оферти за справяне с нападателните пациенти в Министерство на здравеопазването, в които предлага да бъде увеличена защитата в отделението, само че единственото, което е получил от Министерството е отговори какъв ремонт ще бъде изработен. „ Ние имаме единствено един охранител, а би трябвало да имаме защита и пред Спешното поделение. В Спешните отделения достъпът би трябвало да бъде стеснен и да има надзор на входа. Да влизат колите за спешна помощ, които са в условия на неотложност А1 и В2, да има надзор над движещите се пациенти, които са в съответствие на неотложност В2-С3 и да не се разрешава своеволно влизане на пациенти или на такива в нетрезво положение. Преди седмица с шефа на болничното заведение взехме решение такава защита да бъде обезпечена за сметка на личния състав на лечебното заведение “, сподели доктор Загорчев.

„ Недопустимо е млади сътрудници, огромна част от тях девойки на по 23-24 години, да се изправят непрекъснато пред нападателни пациенти “, сподели още той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР