77% от руските затворници, вербувани от частната военна компания Вагнер,

...
77% от руските затворници, вербувани от частната военна компания Вагнер,
Коментари Харесай

Киев: 80% от наетите от Вагнер затворници са убити, ранени или пленени

77% от съветските пандизчии, вербувани от частната военна компания " Вагнер ", с цел да се бият на фронта в Украйна, са били убити, ранени или пленени от украинските сили. Това съобщи на 15 януари Михайло Подоляк - консултант в канцеларията на президента Володимир Зеленски, представен от Киев индипендънт.

Според него 38 244 осъдени руснаци са били наети в частната войска на Евгений Пригожин да се бият в Украйна, а 29 543 от тях са били убити, пленени или ранени от войските на защитаващата се страна.

В Русия има над 400 000 пандизчии и страната е с един от най-високите проценти на лишени от независимост в света на глава от популацията. Руската Федерална работа по осъществяване на наказванията дава на водачите на страната " неповторим човешки запас ", който да употребяват, когато има дефицит на " доброволци ", написа в един от скорошните си отчети английското разузнаване.

През лятото на 2022 година ръководителят на ЧВК " Вагнер " Пригожин беше сниман да наема пандизчии от съветски затвори, като им дава обещание опрощение, в случай че прекарат 6-месечна работа в частната войска и се завърнат сполучливо от фронта в Украйна. 

В началото на този месец той обяви заличаването на престъпните досиета на първите пандизчии, които взеха решение да се причислят към „ Вагнер “. Те се завърнаха в Русия.

Въпреки това се оказва, че сякаш са помилвани, само че в действителност продължават да се водят осъдени и са под административен контрол, написа Олга Романова, водач на публичното придвижване " Русь Сидящая " в профила си във Фейсбук, базирайки се и на юристи. Според нея всички пандизчии, които бяха показани във видеото с Пригожин, който ги освобождава, са били татуирани със знаците на " Вагнер " и ще бъдат призовани още веднъж във войната след 45 дни - само че не непосредствено на фронта, а за „ образуване на диверсионни групи “.

Същото разясняват и от Института за проучване на войната (ISW). Според отчета им отпреди няколко дни - изказванията на Пригожин за помилвания са само опит да получи по-голямо политическо въздействие. Нито един формален съветски държавен източник не е коментирал дали тези пандизчии в действителност са били помилвани.
ТЕМА преди 3 дни 991 преди 4 дни 1677 преди 4 дни 2566
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР