77-годишна жена стана най-възрастният обвиняем за участие в организирана престъпна

...
77-годишна жена стана най-възрастният обвиняем за участие в организирана престъпна
Коментари Харесай

Лидер на наркогрупа влезе в ареста заедно с… баба си

77-годишна жена стана най-възрастният обвинен за присъединяване в проведена незаконна група, оповестиха от профилираната прокуратура.

Не са необичайност арестите на възрастни хора поради открити в парцелите или домовете им опиати, най-често благосъстоятелност на техни деца или внуци. В този случай обаче държавното обвиняване твърди, че пенсионерката е била пълностоен участник в бандата на внука й, който към този момент има една условна присъда за разпространение на дрога.

Ударът против групата е пристигнал на 1 ноември 2016 година, когато ГДБОП нахлули в жилището на старата жена в столичния квартал „ Люлин”. Малко преди този момент тя хвърлила през прозореца плик с близо четвърт кг марихуана, а пробвала да изхвърли в тоалетната и още от лекия опиат.

Според събраните досега данни когато внукът й отсъствал, тя разфасовала кокаин и марихуана на дози и го продавала в дома си на клиенти след спогодба по телефона.

Съдът остави в ареста водача на незаконната група, двама негови съучастници и баба му. За старата жена претекстовете са свързани както с положителното й здравословно положение, по този начин и с заплахата да извърши друго закононарушение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР