7689 проектни предложения са подадените за безвъзмездна помощ за внедряване

...
7689 проектни предложения са подадените за безвъзмездна помощ за внедряване
Коментари Харесай

Над 7600 компании са кандидатствали по втората отворена мярка от Плана за възстановяване

7689 планови оферти са подадените за безплатна помощ за внедряване на нови ИКТ артикули и услуги. Подкрепата ще се дава по втората отворена от МИР процедура за бизнеса от Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ) - „ Решения в региона на ИКТ и киберсигурността в МСП “.

Бюджетът на мярката е 30,6 млн. лева Заявеното финансиране от микро-, дребни и междинни компании надвишава четири пъти тази сума и е за 146,5 млн. лева Разглеждането на документите стартира незабавно, като всички планове ще бъдат класирани по низходящ ред по отношение на методологията за оценка. Очаква се описът с утвърдените компании да бъде оповестен при започване на февруари 2023 година, след което да започва процесът по договаряне с тях. С наличния запас ще бъдат подкрепени към 1500 сдружения.

Втората процедура от НПВУ е ориентирана към предприятия от разнообразни стопански браншове. Ако бъдат утвърдени, те ще получат грантове от 3000 лева до 20 000 лева според от потребностите си. Със средствата ще могат да вкарват ИКТ услуги, решения за цифров маркетинг, платформи, уеб страници, да усъвършенстват управническите, индустриалните и логистичните процеси, както и да си обезпечат по-добра осведомителна и киберсигурност.

Около Нова година МИР ще разгласява първите в България спечелили финансиране компании по първата мярка от Плана - за Технологична рационализация. Припомняме, че тя беше отворена за кандидатстване до 21.09.22 година Кандидатстваха над 2500 компании, във финалния кръг на оценка вземат участие над 2000 от тях. Спечелилите ще бъдат оповестени на уеб страницата на Министерството, незабавно след оповестяване на класирането.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР