76-годишен варненец без дом си търси работа, за да си

...
76-годишен варненец без дом си търси работа, за да си
Коментари Харесай

76-годишен варненец без дом си търси работа, за да си наеме квартира

76-годишен варненец без дом си търси работа, с цел да си наеме квартира. Преди месеци  изгубил дома си и в този момент е на улицата. Пенсията, която взема е прекомерно дребна и не стига и за заплащане на наем и храна.

Историята на Йордан Недев  тръгнала от инцидентна среща с чужд и стигнала до обществените мрежи.

Мъжът е без деца и близки. Казва, че през целия си живот е работил и почтено е изкарвал прехраната си. Преди години обаче изгубил дома си. Станал жертва на скица за машинация. Излязъл на квартира, споделя Нова тв.

„ Оставам на улицата, тъй като нямам повече сили. Нищо не мога да подхваща, нищо не мога да направя ”, споделя пред Нова телевизия Йордан. Пенсията му е 240 лева, които не стигат нито за квартира, нито за храна. Дълги години мъжът работил в строителството. Сега обаче не съумява да си откри работа в бранша. Затова е решил да опитва като надзирател. На този стадий обаче работно място за Йордан няма. А историята му инцидентно стига до обществените мрежи, след диалог с чужд, видял възрастния мъж да седи на стълби в центъра на Варна.

„ Едно момче, да ми е златно. Никога няма да го не помни и в никакъв случай няма да го подмина. Все едно е пред очите ми ”, споделя бездомният мъж.

„ Най-случайно минава да тегли пари и ме пита дали нуждая се от нещо. Извади, бръкна, даде ми 5 лева и ми сподели: Вземи си нещо за ядене. Аз, в този момент ще помисля, по Фейсбук ще обявявам нещо, да мога да ти оказа помощ и няма да те остава, дядо Данчо. Това му бяха приказките ”, спомня си още той. След статуса в обществените мрежи жена от Варна краткотрайно осигурила заслон на Йордан.

Надеждата на възрастния мъж е една:

„ Мечтая да съм здрав, да съм витален и работлив и още, още да работя. Предстои да си намеря квартира и да бъда и аз като останалите хора, да изкарам още малко живот, до момента в който имам дни ”.

От нощес Йордан има наета квартира, като наемът му е заплатен за 1 месец от положителни хора, само че мъжът продължава да търси работа, поради дребната пенсия, която взема.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР