76-годишен мъж е осъден на 15 години затвор за това,

...
76-годишен мъж е осъден на 15 години затвор за това,
Коментари Харесай

15-години затвор за възрастен мъж, убил болната си жена

76-годишен мъж е наказан на 15 години затвор за това, че е умъртвил болната си брачна половинка. Той е приет за отговорен за съзнателно умъртвяване на жена си , която се намирала в безпомощно положение, след инсулт и с двигателни и речеви нарушавания. Това налагало ежедневни и непрекъснати грижи, в това число и за приемането на медикаменти.

Присъдата е произнесена по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен, за закононарушение по чл.116, ал.1, т.5 по отношение на чл.115 от Наказателен кодекс.

Мъжът е признал всички обстоятелства и условия в обвинителния акт и делото против него се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване . Самото му залавяне е осъществено при признания - откакто удушил брачната половинка си , П.С. отишъл при съседка и й споделил какво е направил. Извикания екип на незабавна помощ единствено открил гибелта на болната жена.

От делото излиза наяве, че преди здравословното рецесия на жена му, те са били разграничени от известно време , а П.С. бил помолен от синовете си да се грижи за тяхната майка, за което той се съгласил. Било е и обсъждано дамата да бъде настанена в профилирано здравно заведение, защото мъжът не можел да се оправя с ежедневните грижи за брачната половинка си.

Шуменският областен съд е постанови наказване " отнемане от независимост " за период от 15 години, което подсъдимият ще търпи при първичен " непоколебим " режим .

Присъдата предстои на обжалване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР