7560 подписа на русенци събра становището против изграждането на инсинератор

...
7560 подписа на русенци събра становището против изграждането на инсинератор
Коментари Харесай

Становището на почти 7600 русенци против инсинератора в Гюргево беше изпратено на екоминистъра

7560 подписа на русенци събра мнението срещу построяването на инсинератор за медицински боклуци на територията на община Гюргево за последните 3 седмици. То бе направено от цивилен сдружения и бе популяризирано всеобщо в града, като Община Русе спомага за слагането на подписката в осведомителните си центрове. Тя е изпратена по надлежния ред от представители на сдруженията до Министерството на околната среда и водите.

Припомняме, че това е втора подписка на русенци, откакто вложителят, обвързван с построяването на инсинератора, актуализира и преработи своя отчет за оценка на въздействието върху околната среда (ДОВОС) в сходство с мненията от българска страна.

Преди броени дни кметът на Община Русе Пенчо Милков изрази безапелационната си позиция си по отношение на желанията на вложителя за реализирането на плана, като изпрати на министър Юлиан Попов свое негативно мнение. В него той съобщи, че без значение от осъществената промяна по направения ДОВОС за плана, всъщност не се трансформират типът и характерът на плануваната активност по капиталовото предложение, респективно не се лимитира и/или минимизира рискът от обособяване на излъчвания в атмосферния въздух в трансграничен подтекст.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР