751 млади лекари на Медицинския университет-София получиха дипломите си през

...
751 млади лекари на Медицинския университет-София получиха дипломите си през
Коментари Харесай

„Златният Хипократ“ д-р Айлин Фейзуллова: Тази награда е символ на това, че мечтите се сбъдват


751 млади лекари на Медицинския университет-София получиха дипломите си през миналата седмица на обичайна тържествена гала в Зала 1 на НДК.

Носителите на премията за цялостно отличие „ Златен Хипократ “ тази година са две млади дами. Гост в „ Тази събота “ е една от тях - доктор Айлин Фейзуллова.

Снимка: Редакторски екип


„ Струваше си изцяло. В очите на околните си видях сълзи от наслада и горделивост. Това изпълни моята душа. За мен това е най-важното. Благодарение на моето семейство тази премия се реализира, тъй като от тях получавах най-голямата си поддръжка – от моята баба, дядо, родителите ми, от фамилията на моя другар, към този момент избраник. Без тази поддръжка нямаше да имам толкоз огромни криле, с цел да хвърча високо и да доближи този връх “, уточни младият доктор.

Трудните моменти не са малко, само че са преодолими, споделя доктор Айлин Фейзуллова.

Снимка: Редакторски екип


„ Преди изпит постоянно има неспокойствие. Винаги има терзание. Лягах си късно преди изпит, само че откакто той мине, човек напълно не помни за терзанието, когато е постигнал триумф “, добави тя.

„ Аз съм от тези, които остават в България. За мен това е и чест, и привилегия. След като България ми даде моето обучение, аз оставам тук “, безапелационна е Айлин Фейзуллова.

Випускът от Медицинския университет събра средства и направи подаяние на СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев “. С част от средствата ще бъде закупен автоматизиран дефибрилатор.

Снимка: Редакторски екип


„ В болничното заведение има екипи, които правят наземен и въздушен превоз на сериозно заболели деца. Тези дефибрилатори могат да се употребяват освен от лекари. Много по-лек е автоматизирания дефибрилатор “, изясни шефът на болничното заведение доктор Благомир Здравков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР