74-годишният Симеон Стоев, укрил пистолета след смъртта на бизнесмена Данаил

...
74-годишният Симеон Стоев, укрил пистолета след смъртта на бизнесмена Данаил
Коментари Харесай

Симеон Стоев взел пистолета на самоубилия се бизнесмен, за да не се нарани някой

74-годишният Симеон Стоев, укрил револвера след гибелта на предприемача Данаил Божилов в парк " Лаута ", съобщи, че е взел оръжието, тъй като в парка имало доста младежи, които можело да се наранят.

Прокуратурата изиска непрекъснат арест на арестувания някогашен боен. Според юриста на Стоев той щял да го съобщи на полицията, само че се уплашил от писанията, че е осъществено ликвидиране.

Откраднатото оръжие обърка полицията за няколко дни. Това е и повода версиите за него да се сменят няколко пъти.

От полицията оповестиха, че Божилов се е самоубил, у него беше намерено и предсмъртно писмо. То беше открито от последващите инспекции на тялото и никой не може да каже за какво е изпуснато от движимостите лица в първите дни.

Симеон Стоев е притеглен като обвинен за държане без съответно позволение на два револвера, единия от които " Берета ", и муниции към тях.

Оръжието било намерено от чиновници на Министерство на вътрешните работи в тайник, който се намирал под печката в една от стаите в жилището на Стоев.

По случая са разпитани очевидци, осъществени са претърсвания и изземвания, направени са огледи на местопроизшествия. Назначени са били балистична и химическа експертиза.

Разследването по случая продължава, прецизират от прокуратурата.

По данни на Министерство на вътрешните работи на 26 юли обвиненият е бил първият, който е видял и се е доближил до тялото на предприемача Даниел Божилов. Според очевидци той е установил гибелта, само че е взел револвера, с който Божилов се е самоубил.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР