734 милиона долара. Това е сумата, за която китайските власти

...
734 милиона долара. Това е сумата, за която китайските власти
Коментари Харесай

Продадоха на търг конфискуван заради дългове небостъргач в Пекин

734 милиона $. Това е сумата, за която китайските управляващи продадоха на онлайн аукцион иззет небостъргач в Пекин, оповестява Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
Впечатляващата 40-етажна постройка „ Пангу Плаза “ се намира в непосредствена непосредственост до Националният олимпийски стадион „ Птиче гнездо “ в китайската столица. Гледката от него е впечатляваща.

Небостъргачът беше разгласен за продажба в уеб страницата на китайския интернет колос „ Алибаба “, където за 24 часа бяха отправени едвам две предложения, само че търгът беше следен от близо 150 000 консуматори.
Новият притежател на първокласната постройка е основана в Пекин компания за парцели.
„ Пангу Плаза “ е във формата на напредничав змей. Състои се от четири офис здания - тялото на дракона, а петата – е неповторимо структурирана и по-висока - играе ролята на главата на дракона. Зданието даже се появява в няколко фрагмента в американския блокбъстър от 2014-та „ Трансформърс: Ера на изтребване “.

Гуо купува имота, върху, който е издигната „ Пангу Плаза “ през 2002 година. Градските управляващи в Пекин обаче конфискуват постройката пет-години по-късно с претекста, че има нередности при закупуването на земята под нея.
Небостъргачът беше разгласен за продажба от кредитори, които я конфискуваха от милиардера Гуо Венгуй. Богаташът е в заточение, откакто избяга от обвинявания в корупция през 2014 година. Сега предприемачът живее в Ню Йорк и е един от най-отявлените критици на комунистическия режим в Китай и на президента Си Дзинпин. Венгуй го упреква, че отстранява политическите си съперници с подправени и скалъпени случаи на измами.
Милиардерът си връща контрола над собствеността, откакто в общественото пространство се появи секс видео със заместник-кмета на Пекин Лиу Жихуа, който дава отговор за разпределението на парцелите земя, ситуирани към спортните уреди за Олимпийските игри. Лиу по-късно беше приет за отговорен в огромен случай на корупция и получи смъртна присъда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР