73-годишният милиардер Рей Далио се оттегли от поста си инвестиционен

...
73-годишният милиардер Рей Далио се оттегли от поста си инвестиционен
Коментари Харесай

Четирите топ кариерни съвета на милиардера Рей Далио

73-годишният милиардер Рей Далио се отдръпна от поста си капиталов шеф в Bridgewater Associates, един от най-големите и сполучливи хедж фондове в света. Той обаче остава в компанията като ментор. Доказал се е в тази си роля, като създател на няколко книги на тематика кариера и вложение, написа CNBC.

Сред трудовете му е и бестселърът от 2017 година Principles: Life & Work. ( “Принципи ” на българския пазар). От него може да научите доста, в това число кои са топ четирите най-ценни кариерни съвета на милиардера, който има зад тила си 50-годишен капиталов опит.

Бъдете коренно непредубедени

За да бъдете сполучливи в работата си, би трябвало да сте положителни във вземането на решения. Това изисква радикална незаинтересованост, написа Далио.  

Тази дарба се показва във опцията да анализирате разнообразни гледни точки, без да намесвате своето его.

Преди да вземете решение, би трябвало постоянно да допускате, че не сте прави, добавя предприемачът. Той постоянно търси хора, които не са съгласни с него, с цел да може да разберете техните доводи. Само когато се запознаете с другите гледни точки, Далио взема решение.

 

As I reflect on the last 5 years since I released my book Principles, many of you have asked for my top principles for getting what you want out of life, so I wanted to share them here. I hope they’re as valuable to you as they have been for me along my journey. (1/2) pic.twitter.com/XKLa0UNGBC
— Ray Dalio (@RayDalio) September 23, 2022
 

Колкото по-непредубедени сте, толкоз по-малко ще се самозалъгвате - и толкоз по-вероятно е другите да ви дадат почтена противоположна връзка, написа той.

Работата в условия на меритокрация

Най-удовлетворяващите работни места са тези, в които има меритокрация на концепциите, споделя Далио. Понятието меритокрацията значи система на „ равните благоприятни условия “, при която хората се потвърждават посредством своите качества и гений, а не посредством своите благосъстояние, родословие или други

Според Далио точно в такава среда побеждават най-хубавите хрумвания, без значение чии са.

Най-значимите връзки се градят върху опцията всеки да споделя намерено с другия, да се учим един от различен и да осъзнаваме, че подкрепяйки се, можем да дадем най-хубавото от себе си.

За да има меритокрация на концепциите и тя да действа, би трябвало вътрешните несъгласия да бъдат градивни и уважителни. Не може да бъдете нечестни по отношение на сътрудниците си.

Внимавайте с “бързоговорящите ”

" Бързоговорящите " са хора, които настоятелно споделят нещата по-бързо, в сравнение с могат да бъдат осмислени от другите, с цел да избегнат възражения, написа Рей Далио.

Милиардерът поучава да не се плашим от тях и да не се преструваме, че разбираме какво споделят.

 

If you're like most people, the idea of facing the unvarnished truth makes you anxious. To get over that, you need to understand intellectually why untruths are scarier than truths and then, through practice, get accustomed to living with them. #principleoftheday (1/4) pic.twitter.com/dXAon0Amor
— Ray Dalio (@RayDalio) October 1, 2022
 

Имате отговорността да разясните въпросите за себе си, по тази причина не се преструвайте, че разбирате “бързоговорящ ” човек. Поискайте от него да приказва по-бавно, задавайте въпроси, доста въпроси, предлага Далио.

Учете се от грешките си

Всеки прави неточности. Основната разлика е, че съумелите хора извличат поуката от тях, а неуспелите - не.

Моите мъчителни неточности трансформираха вероятността ми от “Аз знам, че съм прав ” до “Откъде да знам дали съм прави? ” Те ми дадоха нужното примирение, с цел да уравновесявам моята смелост, написа Далио в “Принципи ” и добавя: Дори когато е мъчно, значимо е да се накарате да учите. Ако не понасяте да не сте прави, няма да се развиете, ще извършите и себе си, и хората към вас нещастни.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР