72-годишна жена стана жертва на 70-килограмово куче от породата алабай.

...
72-годишна жена стана жертва на 70-килограмово куче от породата алабай.
Коментари Харесай

70-килограмово куче разкъса жена, кръвта шокира сина й!

 72-годишна жена стана жертва на 70-килограмово куче от породата алабай. Според съда няма кой да понесе отговорност за кървавата офанзива, защото стопанинът полагал задоволително грижи за животното, което единствено се отскубнало от синджира, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Кървавата драма се разиграла на 16 май в асеновградското село Здравец. Около 10:30 сутринта потърпевшата баба излязла от вкъщи си и тръгнала към къщата на нейна болна съседка, която живеела на към 700 метра.

Вървейки по пътя, внезапно тя усетила по какъв начин нещо я захапва и я събаря на земята. Видяла, че това е кучето на наемателя на хотел " Здравец ", който се намира в селото. Агресивното животно почнало да я хапе по цялото тяло, кръвта ѝ се леела по земята, а дамата почнала да крещи от болежка и да вика за помощ.

По това време синът й излязъл на балкона, с цел да събере прането и тогава чул виковете. Видял майка си, повалена на земята на към 7 метра от къщата и кучето, което лаело и я хапело.

Мъжът взел един прът и тръгнал да я избавя. Кучето видяло сина с кола в ръка и избягало. Той видял, че алабаят е със синджир на врата, който се влачел по земята. Животното било бяло и тежало към 70-80 кг. Синът знаел, че четириногото е доста нападателно, защото също бил хапан. Друга съседка също била ставала жертва на агресивното куче.

Синът оказал помощ на майка си да се изправи и двамата отишли до кметския наместник на селото, която се обадила на телефон 112. Дошла кола за спешна помощ, която откарала потърпевшата в МБАЛ - Асеновград, където тя била настанена на лекуване с доста рани, които след това се инфектирали, синини и ухапвания.

В това време кварталният контрольор се обадил на притежателя на алабая и му разказал какво е станало. Мъжът обяснил, че кучето е било крепко вързано с два синджира и затворено с дървена врата в плевнята.

Бил осъществен оглед на място, който открил, че двата синджира са на врата на кучето, закопчани на каишката, само че скъсани от другата страна.

По-късно било формирано досъдебно поризводство по член 325в от Наказателния кодекс: " Който не постави задоволително грижи за гръбначно животно, което се намира под негов контрол, вследствие на което то аргументи междинна или тежка телесна щета на човек, се санкционира с отнемане от независимост до три години или с пробация и с санкция до пет хиляди лв. “.

Тъй като здравната експертиза не установила съставите на междинна или тежка телесна щета, а и видно от доказателствата, притежателят полагал старателни грижи за кучето (хем го бил вързал с 2 синджира, хем го бил затворил в плевнята), той няма да бъде измамен под наказателна отговорност.

Определението на съда е от предходната седмица и предстои на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР