712 кг. хероин на стойност над 46 млн. лв. са

...
712 кг. хероин на стойност над 46 млн. лв. са
Коментари Харесай

712 кг хероин хванати на границата, за които Борисов се похвали в ООН

712 кг. хероин на стойност над 46 млн. лева са задържали управляващите на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Акцията беше оповестена обществено от премиера Бойко Борисов по време на изявлението му в Организация на обединените нации в петък. Тази година България е съ-домакин на Срещата за битка със международния проблем с опиатите, проведена от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, а залавянето на рекордната пратка съответства с провеждането ѝ.
 Борисов пред Организация на обединените нации: България може да служи за образец в битката с опиатите  Хероин и амфетамини открити при акция в заведение в Нова Загора  Оставиха в ареста турския водач на тир, хванат с над 190 кг. хероин
Задържаният през вчерашния ден на пункта " Капитан Андреево " хероин е най-голямата пратка дрога, залавяна до момента на българска граница.

Наркотикът е открит в два ирански ТИР-а, пренасящи строителни материали от Иран за Австрия. Единият е заловен в четвъртък, а другият в петък. Наркотикът е бил укрит по еднакъв метод, сред плоскости от гипсокартон. Хероинът обаче не е бил засечен от рентгена. 

" Хероинът е бил опакован и подложен сред самите плоскости, които са били компактно слепени една до друга ", каза окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов, представен от БНР

" Още е рано да се приказва за разрушен канал за опиати, тъй като се водят следствени дейности ", сподели Георги Георгиев, шеф на " Митническо разузнаване и следствие " към Агенция " Митници ".

" Установен е получателят - сдружение в страна-членка на Европейски Съюз. Своевременно са известени правоохранителните органи в съответната страна по линия на наркотрафика ".

Двамата ирански водачи са арестувани до 72 часа от прокуратурата. Предстои искане в съда за непрекъснатото им задържане под стража. Ако бъдат приети за отговорни съгласно закона се планува затвор до 20 години и санкция до 300 хиляди лв..

Залавянето на пратката идва и на фона на плачевната статистика от работата на Министерство на вътрешните работи, което се похвали, че през юни месец е задържало 0.84 кг. хероин и 0,06 кг. кокаин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР