7104 социално слаби са останали без помощи за 2 месеца,

...
7104 социално слаби са останали без помощи за 2 месеца,
Коментари Харесай

10 000 души, които отказали да работят, са със спрени социални помощи

7104 обществено слаби са останали без помощи за 2 месеца, тъй като са отказали без уважителна причина да поставят общественополезен труд. Други малко над 3000 българи пък са с прекъснати помощи за две години, тъй като са отказали повече от един път.

Данните на Агенцията за обществено подкрепяне са от началото на годината до края на септември. Отделно 8300 фамилии са със спрени детски, тъй като децата им не посещават постоянно учебно заведение или предучилищна без уважителна причина (също от началото на календарната година). От началото на образователната година тези фамилии са близо 4000, а децата без имунизация са още 312.

Социалните служби могат да спрат помощите на обществено слабите за два месеца, в случай че те откажат да поставят общественополезен труд. Според закона всеки, който живее на обществено подкрепяне, би трябвало да поставя 14 дни в месеца по половин работен ден труд. За децата пък глобата влиза в действие при три или пет неизвинени отсъствия. Тези ограничения не са нови - работят от няколко години. Като приоритет кабинетът си е сложил за цел да обвърже приемането на помощите и детските надбавки със претовареност, само че все още не са препоръчани нови промени, с които това да се случи.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР