71-годишният Тотьо Колев е от севлиевското село Селище. Има безсрочна

...
71-годишният Тотьо Колев е от севлиевското село Селище. Има безсрочна
Коментари Харесай

Близки на възрастен мъж се съмняват, че той е жертва на имотна измама

71-годишният Тотьо Колев е от севлиевското село Селище. Има безсрочна персонална карта, която обаче към този момент е невалидна. Имал нова, която никой от околните му не е виждал. Не са виждали и самия възрастен мъж от съвсем година, когато получава инсулт.

Беше жив мъртвец. И от там потегли цялата сага, споделя Христо Христов.

Сагата стартира към болничното легло на Тотьо. Жена му е умряла, няма деца и за него се грижат две братовчедки и племенника Христо Христов.

През това време се появи едно момче - Борис Тодоров, което създаваше проблеми на личния състав на заведението. Той съобщи, че ние сме никакви, едни елементарни селяни и нямаме право да се грижим за Тотьо, споделя Христо Христов.

Той изясни, че 25-годишният Борис Тодоров е внук на сестрата на умрялата жена на Тотьо Колев.

Де факто няма никаква родствена връзка, изяснява Христов.

Така се стигнало до спор с младия мъж, който е незнаен до тогава на околните на Колев.

Борис Тодоров пуска тъжба против нас, че ние задържаме персоналната карта. Малко по-късно отива в полицията и пуска документи за нова персонална карта на Тотьо, казвайки, че тя е изгубена. Борис, сдобивайки се с нова персонална карта, макар че остарялата е безсрочна, си прави незабавно пълномощие, което му дава всички права, изясни Христов.

Така, получилият инсулт Тотьо Колев, на легло и несъответстващ, съгласно медицинските документи, трансферира парцели на младия мъж, който трябвало да го гледа.

Има апартамент в град Севлиево. Има два декара имот, които е дарил на Борис Тодоров, като Борис се задължава да го гледа на своя прехрана, изяснява още Христо Христов.

A самият Тотьо Колев продължава да е в неопределеност за своите близки.

Екип на NOVA изиска среща с Борис Тодоров. Той сподели, че първо желае да се свърже с юриста си и да го разиска. Екипът на NOVA също се свърза с юриста. Николина Николова е юрист на Тотьо Колев, наета посредством Борис Тодоров.

Пълномощното е даже нотариално заверено, макар че Законът за адвокатурата не изисква нотариална легализация. Аз желаех, заради обстоятелството, че от положението му е мъчно да схванеш какво осъзнава, изясни юрист Николова.

Пълномощното е с щемпел и пръстов отпечатък, изясни адвокатката.

С пръстов отпечатък, само че от другата ръка, имало и още едно пълномощие. И доста други документи, настояват околните на Тотьо Колев, за които те не знаели.

Това е младо момче, на което Тотьо му е трансферирал апартамент със обвързване за доизглеждане. Дядото е избрал това момче да го гледа, споделя Николова.

Така околните на Тотьо Колев, които са в удостоверението за негови наследници, завеждат дело за забраняване на изчезналия болен човек.

Заведохме дело за забраняване, с цел да опазим имуществото му. Лицето не е в положение да дава отговор за дейностите си. Със съдова деменция още от първия инсулт. При заведеното дело за забраняване от нас, разбираме, че е получил втори инсулт, което ни наведе на мисълта, колкото и брутално да звучи, че не приема нужни лекарства. Този човек не им би трябвало към този момент. Съмняваме се, че всички сметки са му изпразнени, съобщи Христо Христов.

Екипът на NOVA се обади още веднъж на 25-годишния Борис Тодоров. Но към този момент безрезултатно. Христо Христов споделя, че не са допускани до възрастния мъж.

И майка ми, и вуйна ми желаеха да видят в какво положение е, само че поради заканите на Борис Тодоров се опасяват да го потърсят и видят, споделя Христов.

Така, какво се случва с живота, здравето и наследството на един уединен възрастен мъж от севлиевско, никой от околните му не знае.

Това не е корист, а е кражба. Кражба на парцелите и средствата на един болен и неподвижен човек, споделя Христов.

А решение по делото за забраняване ще излезе в края на този месец, към 22 март.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР