71 200 лв. без ДДС ще плати държавата за охраната

...
71 200 лв. без ДДС ще плати държавата за охраната
Коментари Харесай

Камери ще пазят Паметника на българо-съветската дружба и сградата на Областна администрация

71 200 лева без Данък добавена стойност ще заплати страната за защитата на няколко обекта, измежду които Паметникът на българо-съветската дружба във Варна и постройката на Областна администрация, научи Varna24.bg

Това излиза наяве от оповестена социална поръчка от Областна администрация във Варна за " Осъществяване на охранителна активност на парцели - държавна благосъстоятелност “. 

Средствата ще бъдат вложени в: " Осъществяване на охранителна активност и видеонаблюдение на административна постройка на Областна администрация с адрес ул. Преслав № 26, град Варна “; " Осъществяване на охранителна активност и видеонаблюдение на Паметника на руската войска “; " Осъществяване на охранителна активност и видеонаблюдение на обекти в м-т Траката, община Варна “; " Осъществяване на денонощна физическа защита на обекти в с. Господиново, община Бяла, област Варна “

В документите се показва още, че:

Във всички обекти посочени в актуалната социална поръчка има инсталирани камери за видеонаблюдение, които са благосъстоятелност на Възложителя.

Необходимата за осъществяване на контракта за съответната обособена позиция техника, нейния монтаж и ремонт са за сметка на изпълнителя.

Сигнално - охранителните известителни системи /СОИС/ се инсталират за защита  от незаконни похищения върху имуществото в охраняваните обекти.

Охраната включва поддържане на системите, наблюдаване, регистрация, обработка и запазване на сигнали, получени в дежурната част на изпълнителя от СОИС, в това число посредством алармената система и паник бутоните.

Изпълнителят се задължава да прави от време на време профилактика и да поддържа техническата редовност за своя сметка на инсталираните в обектите охранителни системи, като подмяната на развалена / негодна / унищожена СОИС е / са за сметка на изпълнителя.

Подмяната на дефектни елементи / детайли на СОИС следва да бъде незабавна.

Да обезпечи нужния брой охранители – за всяка една обособена позиция, за която е определен за реализатор, като всеки един от екипа охранители следва да има документ от приключен курс на образование и да дава отговор на условията на Закона за частна охранителна активност.

Да обезпечи качественото осъществяване на охранителната активност, в сходство с условията на Закона за частната охранителна активност.

Да не се позволява нарушавания на вътрешния и на публичния ред.

При основателно искане от страна на възложителя, разследване на установено незадоволително осъществяване на отговорности, изпълнителя следва навреме да смени един или повече охранители, директно ангажирани с осъществяването на съответния контракт с подобаващ / и заместващ / и охранител / и.

Да провежда и реализира надзор при осъществяването на оценка на положението и степента на сигурност на охраняваните обекти, тъй че да предотврати неоторизирано и неконтролирано навлизане в тях, както и да не се допусне посягане над имуществото на Възложителя и/или физически лица, намиращи се в обектите.

В период от 5 (пет) работни дни от подписване на контракта, Изпълнителят да показа на възложителя за координиране / утвърждение проект и скица за охранявания обект и/или пространства, в които да бъдат в детайли разказани съответната фактическа конюнктура, функционалните отговорности на изпълнителите на частната охранителна активност.

Времето от подаване на сигнала до идването в обекта / помещението следва да не надвишава избраният от Възложителя " Срок за реакция "   -  до 15 минути.

Под " Срок за реакция " следва да се схваща времето, за което мобилен/и охранителен/и екип/и, при получен сигнал за нарушаване от охранявано помещение/ обект, ще дойде до него, за своевременна отбрана от незаконни похищения на имуществото, намиращо се в охранявания обект/ помещение.

Изпълнителят е задължен да прави огледи на обектите/ пространствата и при констатиране на условия и/или предпоставки за осъществяване на противоправни похищения, дружно с Възложителя да предприеме съответните ограничения за отстраняването им.

В случай на опит за противоправно посягане по отношение на охраняваното имущество и/или живота и здравето на физически лице в обекта/ помещението, както и при реализиране на такова, изпълнителят е задължен да предприеме всички разрешени от законите на Република България ограничения за отбрана на живота и здравето на лицата в обекта и на имуществото на Възложителя, като и неотложно да уведомява органите на Министерство на вътрешните работи и Възложителя.

Изпълнителят е задължен при пораждане на пожар, естествени бедствия, повреди или други сходни непредвидени условия, неотложно да уведоми съответните способени органи и Възложителя и да предприеме незабавни ограничения за попречване и ограничение на нездравословните последствия.

При осъществяване на служебните си отговорности, изпълнителите на частна охранителна активност извършват задания, сложени им от длъжностното лице, ръководещо избавителните действия и дейностите по премахване на заплахите за популацията.

При обстановки, насочващи към извод, че е налице кражба, увреждане и/или заличаване на имущество на Възложителя, Изпълнителят следва да резервира местопроизшествието и да окаже подпомагане на полицейските органи за осъществяване на оглед, намиране на очевидци и/или други правомерни дейности за опазване ползите на Възложителя.

Охранителният състав има право да употребява физическа мощ и/или помощни средства единствено случаите планувани в Закона за частната охранителна активност.

Използването на физическа мощ и/или помощни средства се преценява с съответната конюнктура, характера на правонарушението и личността на правонарушителя.

Използващият физическа мощ и/или помощни средства взема всички ограничения за запазване на живота и здравето на лицата, против които е ориентирана.

Използването на физическа мощ и/или помощни средства се прекратява неотложно след реализиране на законната му цел. Забранява се потреблението на физическа мощ и/или помощни средства във връзка с очевидно малолетни лица и бременни дами.

За всеки случай на задържане, потребление на физическа мощ и/или помощни средства се изготвя писмен отчет до ръководителя на охранителната активност и до Възложителя.

Изпълнителят е задължен да отразява и съхранява информация за обекта, съдържаща данни за дежурствата, установените нарушавания или други данни, свързани с осъществяването на отговорностите му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР