700 машини и 1200 души почистваха пътните настилки от републиканската

...
700 машини и 1200 души почистваха пътните настилки от републиканската
Коментари Харесай

АПИ: 700 машини чистят републиканските пътища

700 машини и 1200 души почистваха пътните настилки от републиканската мрежа в регионите със снеговалеж през миналата нощ. Всички пътища са проходими при зимни условия, заяви инж. Рашков, в утринния блок на Българска национална телевизия.

Най-силен през нощта бе снеговалежът в Родопите. Ограничено е придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона по път II-37 Батак - Доспат, път III-842 Белово - Юндола, по път II-35 Троян - Кърнаре, в прохода „ Петрохан ", както и в „ Превала " и „ Шипка ". Ограничено е придвижването и за МПС над 10 тона в проходите „ Вратник " и „ Твърдишки ". В „ Дюлински " и „ Пампорово " е неразрешено придвижването на моторни транспортни средства над 3.5 тона.
Без ограничавания е прекосяването през „ Айтоски ", „ Котленски ", „ Обзорски ", „ Печинско ", „ Предел ", „ Републиката ", „ Ришки " и „ Рожен ".

27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа. Агенция „ Пътна инфраструктура " предлага на водачите, на които им следва пътешестване да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция ". Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР