70% от асансьорите в жилищните сгради у нас са опасни

...
70% от асансьорите в жилищните сгради у нас са опасни
Коментари Харесай

70% от асансьорите у нас били опасни!

70% от асансьорите в жилищните здания у нас са рискови и част от тях са за прекъсване. Това демонстрират данните на Българската асансьорна асоциация. От доста висок риск са асансьорите в публичните здания, а всеки ден стотици хора ги употребяват.

" Най-честите проблеми при асансьорите е неминал механически обзор - това е открито при нашите инспекции най-масово. Бих желал да кажа на хората да не излизат сами от асансьора, когато заседнат. Това е най-често срещаният мотив за акцидент. Срокът за изчакване е 1 час по закон на поддържащата компания. Ако няма устройство за незабавно повикване в асансьорите, то те са противозаконни и би трябвало да бъдат спрени незабавно. При нашите инспекции нарушавания в публичните постройка нямаше, само бяха открити в жилищни здания. При постройките от остарялото строителство бих споделил, че асансьорите са по-качествени, само че са към този момент морално и физически остарели. В доста здания към този момент асансьорите се обновяват ", изясни Григор Къшов - основен шеф в основна дирекция " Технически контрол ", пред Българска национална телевизия.

Той добави, че новите асансьори, които дават отговор на европейските условия, са безвредни. Те минават специфична комисия, която ги ревизира. Един път в годината минава контрольор, който ги преглежда, а поддържащата компания минава най-малко един път в месеца да ги ревизира.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР