70 министри на земеделието участват в световното изложение за храни

...
70 министри на земеделието участват в световното изложение за храни
Коментари Харесай

70 министри на земеделието участват в световното изложение Зелена седмица в Берлин

70 министри на земеделието вземат участие в международното ревю за храни и аграрни артикули " Зелена седмица " в Берлин. България е страна сътрудник в тазгодишното издание на панаира. Официално той беше открит късно нощес, а след по-малко от час немският министър на земеделието Кристиан Шмит и отрасловият еврокомисар Фил Хоган ще стартират почетна обиколка на ревюто.

Отправна точка на почетната обиколка ще бъде Българската палата на ревюто. Като страна сътрудник, България се употребява със особено внимание и при формалното разкриване и до края на панаира. Дори да не го осъзнават, доста от вас носят сега български аграрни артикули, сподели немският министър на земеделието Кристиан Шмит при откриването като визираше българската роза, влезнала в състава на огромна част от международно известните марки парфюми.

70% от розовото масло, което се продава по света, идва от България, сподели още той.

Еврокомисар Фил Хоган пък се пошегува, че когато за първи през 2015-а година за първи път е пристигнал на ревюто, се е учудил, че може някой от сутринта да му предложи алкохолни питиета, само че към този момент знае, че тук се прави по този начин и е подготвен за почетната обиколка на панаира.

Над 1600 изложители от 66 страни се включиха в „ Зелената седмица “ тази година. Освен търговски, това е и политически конгрес, на който се вземат решение проблеми, свързани с прехраната в света. През 2018-а година, във фокуса на вниманието на 70 аграрни министри ще бъде отглеждането на животни. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР