70-годишният Йордан Танков се е задавил с кост преди четири

...
70-годишният Йордан Танков се е задавил с кост преди четири
Коментари Харесай

Мъж глътна пилешка кост, лекуваха го за бронхопневмония

70-годишният Йордан Танков се е задавил с кост преди четири месеца. Оттогава потегля по тъгите.

„ Глътнал съм кост от пилешко крило и е заседнало долу и огромен проблем. Четири месеца не мога да взема въздух “, споделя възрастният мъж.

Пациентът прекарва четири месеца в болница, с диагноза „ бронхопневмония “, като не е споделил на лекарите от Пазарджик за задавянето. По-късно му е изработен скенер и опит костта да бъде извадена. След това е пренасочен е в Университетската болница „ Каспела “ в Пловдив.

„ Същевременно пациентът е претърпял три или четири пневмонии, защото един от бронхите е бил напълно запушен. Героят е доктор Къртев, който съумя с бронхоскоп с полагане на старания, да извади костта и по този начин избегнахме огромната интервенция, само че беше много огромна кост. Кост от крило на пиле, попаднала в дихателните пътища и предизвикваща много съществени проблеми на пациента “, описа проф. доктор Заприн Въжев, началник катедра „ Сърдечна и съдова хирургия “ към УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив.

„ Хубавото е, че успяхме да го извадим, тъй като беше трудничко, другояче трябваше да се прави огромна гръдна интервенция, което е тежко за болния и тежко като огромна интервенция “, уточни доктор Станислав Къртев от УМБАЛ „ Каспела “.

Ако костта не е била извадена, последствията за пациента са могли да бъдат по-тежки.

„ Усложненията, които са следвали за него, са били много съществени. Те са следвали една след друга и популярност Богу успяхме да му помогнем “, сподели още доктор Въжев.

„ Да са живи и здрави – това е! Сега се усещам чудесно, нямам кашлица, не ми е тежко “, споделя възрастният мъж, лекуван за бронхопневмония. Очакванията са до ден или два пациентът да бъде изписан.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР