70-годишният уролог доц. д-р Силви Кирилов от Има такъв народ

...
70-годишният уролог доц. д-р Силви Кирилов от Има такъв народ
Коментари Харесай

Лекар бие днес първия звънец на най-младия парламент в истор...

70-годишният уролог доцент доктор Силви Кирилов от " ИТН " е доайенът, който ще удари звънеца на първото съвещание на 47-ия парламент през днешния ден. Неговият зов към сътрудниците му е да слагат националния интерес над тяснопартийните. Признава, че за него медицината е предопределение. Влязъл в политиката с вяра насъбраният от него опит да помогне за взимане на верните решения в здравната система, където короновирусът като лакмус разкрил проблемите. Нужно е да се върне доверието сред жителите и институциите, счита доцент Кирилов.



Зад гърба си има впечатляваща процедура. Завършил е Медицинският университет в София, има тапия по здравен мениджмънт от УНСС. Бил е изпълнителен шеф на едни от най-големите лечебни заведения в България - " Александровска “, " Доверие “, " Уни Хоспитал “, има опит и в Агенцията по трансплантации.

Доц. Кирилов беше номинацията за здравен министър в кабинета, препоръчан от партията на Слави Трифонов. Доцентът беше народен представител на „ ИТН “ в 45-ия и 46-ия парламент.

Бъдещ доктор пък е най-младият народен представител в новия парламент. Това е 23-годишният студент Милко Пенев, попълнение на " Продължаваме промяната ". Роден и учил в Бургас, в този момент му следва да приключи магистратура в Медицинския университет в София. Израснал е в фамилията на доктор кардиолог и учителка по британски език.



Предимно младежи без опит в политиката ще одобряват законите в настоящето Народно заседание. Средната възраст на депутатите е 40 години, което прави новия парламент най-младия в историята. Цели 47 години е разликата сред най-стария и най-младия народен представител. Най-много дебютанти вкарва първата политическа мощ " Продължаваме промяната ".

И макар че ще има и ветерани, които ще стартират 10-и мандат в Народното събрание, като Хасен Адемов и Рамадан Аталай, близо 50% от народните представители ще влязат в пленарната зала за първи път.

Мъж на 40 година, икономист, съвсем без опит в политиката - това е систематизираният портрет на новия народен представител. Сериозно е показано и поколението на родените след 1990 година

Изцяло нови за политиката лица вкарва в Народното събрание Политическа партия, в това число водачите Кирил Петков и Асен Василев. 13-имата депутати от „ Възраждане “ също за първи път са в Народно събрание.

11 ще са депутатите на и под 30 година в новия парламент. 7 са от Политическа партия, двама от Движение за права и свободи и един от " Възраждане " - 26-годишната шампионка по шах Цвета Галунова. Други 15 депутати са под 33 години - по този начин общо всеки десети в 47-ия парламент е под Христова възраст.

В новия парламент влизат хора с колоритни специалности. Такива са двамата експерти по криптовалута в Политическа партия Велико Минков и Йордан Маджуров. 30-годишният Минков, който влиза от Русе, е специалист в програмирането на криптовалути. Работил е за малко в Силициевата котловина, където е бил съосновател на компания.

И в този парламент ще забележим хора на изкуството като депутата на Политическа партия от Хасково Атанас Атанасов, приключил актьорско майсторство в Съединени американски щати. В Народното събрание ще има и летец - Стоян Георгиев от Политическа партия е професионален водач в селскостопанската авиация.

И в този парламент има шахматистка - Галунова наследява звездата в женския шах Антоанета Стефанова, която даже беше номинирана за министър председател в първия кабинет на Слави Трифонов напролет. В Народното събрание е и някогашната национална състезателка по плуване Инна Иванова, която има 33 златни медала в разнообразни дисциплини.

В групата на Политическа партия има и ултрамаратонец с медали - Иван Христанов, сътрудник в два капиталови фонда за поддръжка на растящи български предприятия. В сферата на модата и дизайна работи Пламен Шалъфов, минал солидно предприемаческо образование в Съединени американски щати.

Най-голям цвят в Народното събрание се чака да даде рапърът Христо Петров - Ицо Хазарта, който безусловно разруши старите политически водачи в борбата за влиятелния 25-и столичен изборен регион.

Най-много опит има в групата на ГЕРБ - повече от половината са били депутати, министри, зам.-министри или кметове.

Най-много в новия парламент са юристите - 38, следвани от икономистите - 31. По 12 са инженерите и финансистите.

Дамите са под една четвърт от депутатите, освен това са по-малко от предходните две Народно събрание. В новия парламент дамите ще са 54 - при 57 в 46-ото Народно събрание и 65 в 44-тото.

Десет депутати в новия парламент са с името Георги, от които трима от Българска социалистическа партия - проф. Михайлов, Свиленски и Гьоков. Алексадровците са 8, Иван и Петър - по 6.

От женските имена най-често се среща Десислава, следвано от Деница.

13 са лекарите в Народното събрание против 17 в предишния парламент. Най-много са лекарите в ГЕРБ, измежду които знаковите имена на някогашния здравен министър проф. Костадин Ангелов и на някогашния шеф на " Пирогов " проф. Асен Балтов.

Отново е народен представител и имунологът от Българска академия на науките Андрей Чорбанов от Има Такъв Народ, песимистичен за налагането на ваксини и документи.

В Движение за права и свободи с изключение на познатите доктори Хасан Адемов и Джевдет Чакъров имат и трети доктор - рехабилитатора Юсеин Вейселов.

Известният пулмолог доктор Александър Симидчиев още веднъж е народен представител от Демократична България, освен това със мощен преференциален избор.

Свързани вести Ето кой ще открие първото съвещание на 47-ия парламент Корнелия Нинова е най-вероятната шефка на 47-ия парламент
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР