70-годишна жена роди близнаци след ин витро лечение, съобщиха от

...
70-годишна жена роди близнаци след ин витро лечение, съобщиха от
Коментари Харесай

Това е чудо: Жена на 70 г. роди близнаци след лечение ин витро

70-годишна жена роди близнаци след ин витро лекуване, оповестиха от болница в Уганда. Сафина Намукуая даде живот на момче и момиче в център за репродуктивна медицина в столицата Кампала, предава бТВ.

Жената, която е една от най-възрастните, раждали деца, съобщи пред локалните медии, че това е " знамение ". От болничното заведение я поздравиха, като споделиха, че това е освен това от " медицински триумф, а е доказателство за силата и устойчивостта на човешкия дух ".

Сафина е родила бебетата в сряда малко след обяд. Тя описа пред угандския вестник " Дейли екран ", че бременността ѝ е била сложна, защото сътрудникът ѝ я изоставил, когато схванал, че ще има близнаци, написа Би Би Си.

" Мъжете не обичат да им се споделя, че носиш повече от едно дете. Откакто ме одобриха тук, сътрудникът ми не се е появявал ", споделя още Сафина.


Това е второто раждане на Намукуая по метода ин витро в границите на три години. През 2020 година тя даде живот на момиченце.

Сафина е поискала да има деца, откакто са я оповестили за прокълната, тъй като е бездетна.

" Грижех се за децата на хората и ги виждах по какъв начин порастват и ме оставят сами. Чудех се кой ще се грижи за мен, когато остарея ", изясни дамата.

Не е ясно дали е употребила донорска яйцеклетка или своя лична, която е била замразена и съхранявана, когато е била по-млада.

Обикновено дамите минават през менопауза на възраст сред 45 и 55 години. По това време плодовитостта им понижава, само че напредъкът в медицината направи допустимо раждането на деца.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР