70-процентовото ваксинационно покритие, в което целият свят се е прицелил

...
70-процентовото ваксинационно покритие, в което целият свят се е прицелил
Коментари Харесай

Епидемиолог: Ще ограничим COVID с минимум 70% ваксинационно покритие

70-процентовото ваксинационно покритие, в което целият свят се е прицелил в хода на битката с коронавируса, не се базира на случайно избрано число, а е резултат от сериозен анализ, който показва кога ще успеем да пречупим заразата и тя ще започне да се самоограничава. Това обясни в студиото на „ Тази сутрин “ специалистът по епидемиология на инфекциозните болести д-р Христиана Бацелова.

„ Това е изчислено на базата на епидемиологията на COVID-19, на това как се разпространява, какъв е механизмът на предаване, кои групи хора заразява най-вече, каква е ролята на болните и на асимптомните като източник на инфекция, колко човека заразява един болен. Когато не може да намери възприемчиви хора в обществото, ще започне да се ограничава “, посочи тя.

Бацелова каза, че имунолозите не са излезли с конкретни данни доколко преболедувалите са предпазени, докато това се е случи е по-добре повече хора да бъдат ваксинирани.

Тя похвали начина, по който Израел бързо успя да имунизира голяма част от населението си. По думите ѝ след стотици хиляди ваксинирани, едва 0,004% от тях са с доказана инфекция, а хоспитализираните са още по-малък процент.

" В еврейската държава започват клинични изпитвания за прилагането при бременни, а в САЩ – при деца над 12 години. Децата не трябва да ги изпускаме, би било много хубаво да ги ваксинираме преди началото на следващата учебна година “, посочи д-р Бацелова.

По думите на специалиста расте непрекъснато процентът на желаещи да защитят себе си и близките си от коронавируса, като все по-често въпросът не е дали, а с кой препарат да го направят. Бацелова призова общопрактикуващите лекар да обърнат малко повече внимание на възрастните си пациенти, които не могат лесно сами да намерят информация за ваксините.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19206  Япония продължи изключителното състояние в Токио и други райони Япония продължи изключителното състояние в Токио и други райони  Активни консуматори: Внимавайте с артикули, свързани с предварителна защита и лекуване на ковид Активни консуматори: Внимавайте с артикули, свързани с предварителна защита и лекуване на ковид  Австрия подвигна крепко санкциите за липса на маска Австрия подвигна крепко санкциите за липса на маска
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР