7 вертолета Ка-52 Алигатор и 2 вертолета Ми-8 са били

...
7 вертолета Ка-52 Алигатор и 2 вертолета Ми-8 са били
Коментари Харесай

Мощна атака на ВСУ в Бердянск и Луганск - поразиха 24 руски вертолета, спецтехника и установки за ПВО

7 вертолета Ка-52 Алигатор и 2 вертолета Ми-8 са били изцяло унищожени, а още 15 са получили съществени повреди при най-сериозния удар на Украйна по съветски военни летища край Бердянск и Луганск на 17 октомври. Това е пресметнал планът Oryx, който събира данни по фотоси и видео, написа. За удара за първи път е употребена американска ракета ATACMS.

Цели на интервенция DRAGONFLY са били разположените в Луганск и Бердянск бойни вертолети. Според пресслужбата на ВСУ ударите са били сполучливи и са унищожени девет съветски вертолета, разнообразни модификации. Повредени са спецтехника, установка за Противовъздушна отбрана, пистите на летищата, погубен е склад за муниции. Убитите и ранените са десетки.

" Складът за муниции в Бердянск се детонираше до 4 часа сутринта, а в Луганск - до 11 часа ", настояват от ВСУ.

За пръв път са употребявани далекобойните ракети ATACMS, заяви The Wall Street Journal. Тази информация бе доказана и от украинския президент Зеленски, който написа: " Днес сме изключително признателни на Съединени американски щати. Нашите договорености с президента Байдън се извършват. Изпълняват се доста тъкмо - " атакамите " го демонстрират ".

" Благодаря на тези, които мощно унищожават логистиката и базите на окупаторите на нашата земя. Има резултати. Благодаря на някои от нашите сътрудници: ефикасни оръжия, както се договорихме ", сподели още президентът на Украйна.

Телеграм каналите разгласиха видео от Бердянск, на което се виждат гърмежи и летящи ракети. Авторите настояват, че ВСУ са нанесли удар по склад за муниции. Според различен Телеграм канал първата ракета е попаднала на площадката с вертолетите, а втората е блъснала установката за Противовъздушна отбрана.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР