7-партиен парламент, но без Има такъв народ. Това сочат данните

...
7-партиен парламент, но без Има такъв народ. Това сочат данните
Коментари Харесай

100% паралелно преброяване на „Маркет линкс“: Български възход влиза в НС, ИТН - излиза


7-партиен парламент, само че без " ИТН ". Това сочат данните на " Маркет линкс " при 100% извадка редом броене. Вместо групировката на Слави Трифонов влиза тази на Стефан Янев - " Български напредък ".

Първи остават ГЕРБ-СДС с 25,3%, а " Продължаваме промяната " получават 20,6% от гласовете.

Трети са Движение за права и свободи с 13,4% поддръжка. Четвъртото място е за " Възраждане " - 9,7%, които изместиха Българска социалистическа партия. Социалистите към този момент са на пета позиция с 9% поддръжка. Шести остават " Демократична България " с 7,6% от гласовете.

Изненадата в паралелното броене на " Маркет линкс " е изпадането на групировката на Слави Трифонов от Народното събрание и влизането на " Български напредък ". " ИТН " получа 3,9 на 100 поддръжка, а партията на Стефан Янев с един % повече - 4,9%.

Избирателната интензивност според агенцията е 39,3%.

Разпределението на мандатите в Народното събрание, съгласно социолозите от " Маркет линкс ", е следното:

ГЕРБ - 67

ПП- 55

Движение за права и свободи - 35

Възраждане - 26

Българска социалистическа партия - 24

Демократична България - 20

" Български напредък " - 13

" Възраждане " потвърдиха, че могат да се употребяват с доверието на избран сегмент на българското общество. Всяка партия, нова, когато успее да влезе в Народното събрание, има естествено спомагателен електорален подтик и в този къс интервал на живот на предходния парламент, този феномен се разпростра. Това сподели социологът от " Маркет линкс " Добромир Живков в изборното студио на бТВ в отговор на въпрос, че Българска социалистическа партия има съвсем идентичен резултат с " Възраждане ", които от предишните избори до момента съвсем са удвоили своите изборни проценти.

Но първия огромен въпрос, на който ще би трябвало да се получи отговор, е обвързван с спечелилия и по какъв начин ГЕРБ биха подходили в сегашната обстановка, означи Живков. Той сподели, че вотът на съмнение към кабинета на Кирил Петков раздели политическите сили, а в този момент виждаме, че тези три партии, които завършиха в управническата коалиция, към момента декларират, че ще продължат в подобен формат, в какъвто завършиха в кабинета " Петков ". Това, обаче, наподобява, че не е допустимо въз основата на резултатите, разяснява социологът.

От друга страна, виждаме ГЕРБ и водачът му Бойко Борисов да дават поръчки за по-широк формат на ръководство и да търсят поддръжката на партии. ГЕРБ имат интерес както да отговорят на упованията на обществото, да основат работещо държавно управление, или да лидират този развой, само че и имат за цел да излязат от политическата изолираност, в която попаднаха, разяснява Добромир Живков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР