7 октомври 2022 г. /петък/ Тази седмица стартира новият телевизионен сезон

...
7 октомври 2022 г. /петък/
Тази седмица стартира новият телевизионен сезон
Коментари Харесай

Стартира новият телевизионен сезон на БНТ 2

7 октомври 2022 година /петък/

Тази седмица започва новият ефирен сезон на единствения канал за просвета и обучение в България Българска национална телевизия 2.

Едно от емблематичните просветителни излъчвания „ Знание БГ " към този момент е с актуализирана визия, която дава отговор на актуалната тв хармония и стандарти. И през този сезон „ Знание БГ " ще продължава да сервира неповторима за българския ефир информация за проблеми и новости в просветителната система, ще показва надарени възпитаници и заслужили преподаватели, ще сервира потребно, настоящо и свястно наличие всеки ден, от понеделник до четвъртък, от всички райони на страната.

Българска национална телевизия 2 започва излъчването и на рубриката „ С Българска национална телевизия на учебно заведение ", която през годините стана безценен асистент и за учениците, и за учителите в подготовката им за матурите след 7 и 12 клас.

Културният „ гръбнак " на Българска национална телевизия 2 - „ Линия просвета " /от понеделник до петък/ и „ Рецепта за просвета " с Юрий Дачев /събота/ също ще осведомят ежедневно за истински събития, празнувания и начинания, които поддържат, обогатяват и сплотяват културните общности във всяка точка на България.

Събота и неделя (8 и 9 октомври),

Любознателното предаване за нови технологии „ Натисни F1 " с водещ Ники4а ще се излъчва в събота по Българска национална телевизия 2 с нов час 15:00 ч. Предаването стартира на 8 октомври с тематиката за криптовалутите. Какво съставлява криптовалутата, къде се складира, по какъв начин се употребява, надеждна ли е?

Тази събота (8 октомври) започва и предаването за изкуство „ АРТ Детектив " на Българска национална телевизия 2 с водещ Симона Кръстева от 19:30 ч. в ново студио и с нови рубрики . Първият епизод от новия сезон стартира с гостуването на едно емблематично и смело лице от българската театрална и кино сцена - артистът и режисьор Валери Йорданов.

В неделя (9 октомври) от 12:30 ч. по Българска национална телевизия 2 стартира първото за есента предаване на „ Неделни нюанси " с водещ Симона Пейчева. На посетители в студиото ще бъде най-разпознаваемият глас в България - актрисата Гергана Стоянова и един от най-успешните интериорни дизайнери у нас - Алекс Ковачев. Ще се разгърне тематиката за това по какъв начин да се оправим с сложните за другарство хора - диалог с организационния психолог Магдалена Николова.

Предаването „ № 1 - ТУРИЗМЪТ " по Българска национална телевизия 2 ще се излъчва в неделя с нов час 11:30 ч. На 9 октомври тематиката ще бъде за Албания - близка и непозната.

Премиерата на новият сезон на „ До Европа и напред " ще бъде в неделя от 18:00 ч. по Българска национална телевизия 2. Зрителите ще се върнат към трагичната 1989 година с Едвин Сугарев, когато пада Берлинската стена, а у нас пораждат самостоятелните „ Екогласност " и „ Подкрепа ", „ Мистерията на българските гласове " е отличена с Грами, а от дребния екран за първи път звучи обръщението „ Дами и господа ".

В неделя от 10:30 ч. в ефира на Българска национална телевизия 2 феновете ще гледат първия епизод на обичания сериал на дребните „ Румбата, аз и Роналдо ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР