7 области в зелено, 21 в жълто и нито една

...
7 области в зелено, 21 в жълто и нито една
Коментари Харесай

На COVID картата у нас – само жълто и зелено

7 области в зелено, 21 в жълто и нито една в алено или тъмночервено – по този начин наподобява цветовата Коронавирус карта на България към днешна дата.

По данни на Единния информативен портал междинната за страната 14-дневна заболеваемост от COVID-19 е 136,5‱, което слага страната в жълтата зона. Спадът на заболеваемостта единствено по отношение на предходния ден е с близо шест на 100.

От областите в жълто с най-висока заболеваемост е столицата – 241,28‱, а с най-ниска – Разград (101,08‱), който евентуално до дни ще се причисли към „ зелените “ области.

От седемте в зелената зона пък с най-висока заболеваемост е Бургас – 99,33‱, а с най-ниска – Благоевград, където тя е едвам 38,85‱.

Смъртността също продължава да понижава, както се вижда и от ежедневната информация на портала. Към днешна дата междинната за страната 14-дневна смъртност е 3,4‱, което съставлява спад с 15% по отношение на миналата седмица.

С най-висока смъртност – над два пъти по-висока от междинната за страната – е област Русе, където се регистрира индикатор от 7,05‱. С най-ниска пък е Велико Търново – 0,87‱.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР