7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън дебютира в

...
7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън дебютира в
Коментари Харесай

Бърни: Бях готов да платя, за да отиде Люис в Мерцедес

7-кратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън дебютира в шампионата през 2007 година в Макларън. Той се бори за купата още в първия си сезон, само че първенец стана Кими Райконен, а британецът взе първата си купа през 2008 след епичния край в Сао Пауло.

След това Макларън стартира да изостава, само че за 6 сезона в тима Хамилтън завоюва общо 21 победи, а преди началото на сезон 2013 той съумя да изненада доста експерти, откакто мина в Мерцедес. Към този миг Мерцедес несъмнено не беше измежду любимците във Формула 1, само че по-късно – от 2014 нататък стартира ерата на доминация на тима.

Бившият началник на Формула 1 Бърни Екълстоун описа забавни детайлности към прекосяването на Хамилтън в Мерцедес, за което към този момент се знае, че решаваща роля има починалият Ники Лауда, който е съумял да убеди британеца да напусне Макларън.
 Какви условия слага Хамилтън на Мерцедес? Какви условия слага Хамилтън на Мерцедес?
„ Ники Лауда беше наясно какъв брой е добър Хамилтън и интензивно го убеждаваше да премине в Мерцедес – описа Бърни в една от сериите на документалния сериал за него. – Но Люис не искаше да подпише, защото от Мерцедес не му даваха заплатата, която той искаше. Тогава им споделих: „ Мерцедес има потребност от тъкмо подобен водач. Ще доплатя самичък разликата в парите. ” Но не се наложи, защото от Мерцедес най-после одобриха изискванията на Хамилтън. ”
 Бивш водач: Бърни щеше да уволни Макс! Бивш водач: Бърни щеше да уволни Макс!
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР