7-годишната Сияна от Варна се нуждае от спешна бъбречна трансплантация.

...
7-годишната Сияна от Варна се нуждае от спешна бъбречна трансплантация.
Коментари Харесай

7-годишно момиче от Варна се нуждае от спешна бъбречна трансплантация

7-годишната Сияна от Варна се нуждае от незабавна бъбречна трансплантация. Освен непостижимата за фамилията сума, родителите търсят и подобаващ донор.

Вместо на площадките за игра, детството на Сияна минава в непрекъснати обиколки из лекарски кабинети и лечебни заведения. Родителите разбрали, че нещо с щерка им не е наред, още когато била на 3 месеца и отказала да се храни.

„ Бъбреците не са построени на 100% като величина, не действат вярно и стартира да подвига кръвно ”, споделя пред NOVA бащата на детето Пламен Николов.

Чувайки диагнозата бъбречна непълнота, пред родителите на Сияна няма опция, с изключение на непременно да намерят донор.

„ Имаме оферта от Турция. Трансплантацията възлиза на 25 хиляди евро. Това е единствено трансплантацията. След това лекарства се вземат, вършат се и проучвания да доразберат дали всичко е наред, с което най-вероятно цената ще нарасне ”, сподели още родителят.

Съпричастни със ориста на сътрудника си, чиновниците на Военноморското учебно заведение организирали акция за набиране на средства. Досега са съумели да съберат към 38 хиляди лв.. „ В началото беше проведен благотворителен базар, в който се включиха всички наши сътрудници. В момента има разкрита дарителска сметка в лв. и във валута ”, уточни кап. Георги Николов, шеф „ Връзки с обществеността на ВВМУ.

На фона на напъните за събиране на средства, продължава и битката да се откри подобаващ донор. След като е открита несъответственост с бъбреците на родителите и околните на детето, лекарите са предложили кръстосана трансплантация. Това значи бащата да подари своя бъбрек на някого, за който е подобаващ донор, а те да вземат бъбрек от различен донор, подобаващ за тяхното дете.

Битката на родителите продължава на два фронта - да открият подобаващ донор за кръстосана трансплантация в Турция или да се откри бъбрек за Сияна у нас, в случай че бъде включена в листата на чакащите за трансплантация. „ Много ви апелирам, в случай че може някой да ни помогне, който има опция, да поддържа щерка ми със средства. Не желая да я загубя… ”, прикани разтревожената майка на Сияна – Марияна Станишева.

Всеки искащ да помогне може да го направи на следните банкови сметки:

Титуляр: Сияна Пламенова Николова

Валута: BGN

IBAN: BG31STSA93000029768929

BIC: STSABGSF

Титуляр: Сияна Пламенова Николова

Валута: EUR

IBAN: BG46STSA93000029768950

BIC: STSABGSF
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР