7:5, 7:6 (8), 6:2 - това е цифровото изражение на

...
7:5, 7:6 (8), 6:2 - това е цифровото изражение на
Коментари Харесай

Григор Димитров влезе във втората седмица на US Open със стил

7:5, 7:6 (8), 6:2 - това е цифровото изражение на втората победа след игра на Григор Димитров на тазгодишния US Open. Нашето момче съумя да пречупи квалификанта Камил Майхжак в три чисти сета, като се класира на осминафинал, където го чака младата австралийска вяра Алекс Де Минор. Де Минор се оправи в четири сета с японеца Кей Нишикори и несъмнено показва, че е във форма, гонейки крепко всяка топка.
Мачът потегли в типично за мъжете движение – мощно на сервис, като Григор загуби единствено 1 точка за 4 сервис гейма. Полякът обаче отговаряше също със стабилен начален удар, само че въпреки всичко българинът беше този, който успяваше да подвига равнището на ретур и в последна сметка проби в последния гейм на сета, посредством точно на бездънен и объркващ ретур.
Вторият сет се трансформира в борба – първоначално Димитров се възползва от мощния свършек на първия сет и съумя да пробие за 3:1, само че при 4:2 в негова изгода пристигна най-слабият му гейм на сервис до този миг. Българинът наниза серия от неточности, с цел да изостане с 0:40, съумя да се изравни до 40:40 с помощта на постоянен сервис и търпелива игра, само че даде още две точки за пробив, като към този момент на де факто петата опция Майхжак съумя да натисне на форхенд по правата и да вземе своето.
Стигна се до тайбрек, който се трансформира в драма поради многото дарове и от двете страни на мрежата. Майхжак първи направи минипробив след истнски форхенд-шамар от форхенд, само че откакто поведе с 5:2 точки, загуби идващите 4, като последната я пропусна поради интелигентна игра на Григор след серия сечени бекхенди, която изнерви поляка и той най-после сбърка. Но тогава пристигна ред на българина да се пропуква – той изпусна сетбола на личен сервис, изпусна и още един на собствен сервис при 8:7 точки, само че въпреки всичко най-после Майхжак не устоя и сбърка за 10:8 в интерес на Димитров.
Още при започване на третия сет Григор стигна до точка за пробив, само че съперникът му се избави със сервис. Ситуацията незабавно се повтори в идващия сервис гейм на Майхжак, само че тогава амнистия нямаше – с хубав топспин бекхенд по правата българинът проби за 2:1 гейма! И въпреки полякът да прояви твърдоглавие, към този момент си личеше, че е по-ниска класа – Димитров го притисна в седмия гейм, съумя да стигне до нов късмет за пробив и след разиграване, в което заложи отново на сечен бекхенд, минаващ ниско над мрежата, осъществя втори пробив в сета – 5:2.
За да подсети обаче за непостоянността си, при сервис за мача Григор изостана с 15:40, само че за разлика от доста други пъти, този път българинът се развихри от форхенд, излезе чудесно и на мрежата и обърна развоя на гейма с четири следващи точки – гейм, сет и мач!
Пълната картина на мача вижте в Sportlive.bg!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР