68,4% на населението в Германия е напълно ваксинирано, сочат последните

...
68,4% на населението в Германия е напълно ваксинирано, сочат последните
Коментари Харесай

Д-р Андрей Младенов: 68,4% от населението в Германия е ваксинирано

68,4% на популацията в Германия е изцяло имунизирано, сочат последните данни на института " Роберт Кох ".

Това заяви в предаването “Важното, казано на глас” по bTV radio доктор Андрей Младенов, който е ръководител на българското сдружение във Фрайбург и съветник по лекарствени регулации.

“Като се отчетат и тези, които са имунизирани към момента единствено с първа доза, процентите стават близо 80”, добави той.

Your browser does not support the audio element.

По думите му имунизацията е помогнала здравната система да издържи на следващата Коронавирус вълна и да няма прекъсване на плановия банкет в лечебните заведения.

Д-р Младенов изясни, че в Германия интензивно се разисква концепцията за въвеждане на подсилваща доза ваксина, която ще бъде целесъобразна след шестия месец от слагането на втората естествена имунизационна доза.

“Обсъждането е в посока да се предпазят най-ранимите групи от популацията, тъй като след близо година и половина от имунизациите стартира да се вижда намаляване на имунитета, както и пробив във имунизационната политика. Знаем, че имунизациите не дават 100% защита против вируса, oсобено при някои по-специфични групи от популацията, като доста възрастни или имунокомпрометирани хора този имунитет може да спадне доста по-бързо, в сравнение с при здравите хора. Точно заради тази причина интензивно се разисква въвеждането на бустерна доза”, сподели още доктор Младенов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР