6680 товарни автомобила и 1388 автобуса са проверени у нас

...
6680 товарни автомобила и 1388 автобуса са проверени у нас
Коментари Харесай

Пътна полиция регистрира ръст на нарушенията при товарните автомобили

6680 товарни автомобила и 1388 рейса са тествани у нас в границите на последната интервенция по линия на TISPOL

6680 товарни автомобила и 1388 рейса са тествани у нас в границите на последната интервенция на Пътна полиция по линия на TISPOL - Европейската мрежа на службите на Пътна полиция. Тя се организира от 9 до 15 октомври и главният обект на инспекциите бяха камионите и рейсовете.

От общият брой тествани водачи на товарни коли са открити общо 2239 нарушавания. На 37 от тестваните моторни транспортни средства е наложена възбрана за придвижване. За съпоставяне - в предходното издание на интервенцията, извършено през месец юли тази година, тестваните товарни коли са били по-малко, а точно 4683. Тогава са установени 1584 нарушавания, а на 23 МПС е наложена възбрана да се движат.

При рейсовете, от общия брой тествани транспортни средства, са открити общо 315 нарушавания. За съпоставяне, при инспекциите през месец юли, броят на тестваните возила е съвсем същият – 1159, само че нарушаванията са били доста по-малко – 188.

От направения относителен разбор се следи нарастване на нарушаванията по всички индикатори при товарните коли с 1,5 пъти, като се изключи нарушаванията, свързани с ръководство след приложимост на алкохол, претоварване над допустимата норма. Констатират се нарушавания, свързани с ръководство на товарни коли след приложимост на наркотични субстанции.

При рейсовете се следи нарастване на нарушаванията, свързани с неизползване на предпазни колани, нередовни документи на лидера и транспортното средство.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР