665 454 души ще получават пенсии под 504 лв., колкото

...
665 454 души ще получават пенсии под 504 лв., колкото
Коментари Харесай

665 хил. българи с пенсии под линията на бедност от Нова година

665 454 души ще получават пенсии под 504 лева, колкото ще е линията на беднотия от Нова година. Това регистрира служебният вицепремиер и министър на обществената политика Лазар Лазаров по време на блиц в отрасловата парламентарна комисия. 

Най-голямата група хора със суми под 504 лева ще са тези с пенсии за застрахователен стаж и възраст - малко над 220 хиляди души. Бедни ще са и 196 хиляди с инвалидни пенсии. Сега линията на беднотия е 413 лева, а 306 хиляди българи получават пенсии под тази сума. Това значи, че броят на пенсионерите с приходи под линията на бедността ще се усили повече от два пъти, написа " 24 часа ".

Ако няма смяна в следващата година пенсиите от 1 юли те ще се вдигнат с 12%. Това значи, че минималната ще стане 523,04 лева А с това щял да намалее и броят на пенсиите под линията на беднотия, изясни общественият министър. Той беше безапелационен, че пенсиите регистрират осигурителният принос на хората и нямат за цел да регистрират линията на беднотия. изясни, че хората в потребност имат право и на различен тип поддръжка от страната. Припомни, че обществените помощи от средата на идната година ще се отпускат по отношение на линията на беднотия, а не съгласно обезпечения най-малък приход.  

По време на комисията общественият министър изясни още веднъж, че до края на годината ще има формулировка за енергийна беднотия. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР