66 на сто от нощувките в българските хотели през 2018

...
66 на сто от нощувките в българските хотели през 2018
Коментари Харесай

66 процента от туристите през 2018 г. у нас са чужденци

66 на 100 от нощувките в българските хотели през 2018 година са били платени от чужденци, оповестява Евростат, представен от Dnes.bg.

Техният брой е повишен с съвсем 4 на 100 спрямо миналата година, до момента в който растежът на български туристи се е нараснал на половина.

Като включва както командировките, по този начин и ваканционните почивки, статистическата организация на Европейски Съюз подрежда на 19-о място България съгласно запълването на хотелската база, след запазващите лидерските си позиции Испания, Франция и Италия.

26,9 милиона нощувки в хотели и хостели в България се регистрират от Евростат през предходната година. 17, 8 млн. от тях са осъществени от непознати жители, а 9,1 млн от българи.

За съпоставяне нощувките в Испания са 467 милиона, във Франция - 443,5 млн. и в Италия - 428,7 млн., като последните две догонват водача, който регистрира спад от 0,9% през 2018 година

В прилежаща Гърция са осъществени 111,9 млн. хотелски нощувки, а в Румъния - 28,4 млн.

Останалите балкански страни са надалеч след Гърция и България, като в най-добре представящата се от тях - Сърбия, са регистрирани 9,3 млн. нощувки, като чужденците в тях са по-малко от сърбите.

Статистическата организация отбелязва, че в хотелите във Англия, Швеция, Финландия, Словакия, Румъния, Полша, Холандия, Унгария, Литва, Франция, Германия, Дания, Чехия отсядат доста повече локални поданици в сравнение с чужденци.

През годината Латвия, Литва и Малта са съумели да привлекат най-вече туристи по отношение на миналата. Те са следвани от Полша, Румъния и Белгия, до момента в който Люксембург, Ирландия и Испания са на минус, показва Евростат.Румъния води в Европейски Съюз и по брой на румънци, отсядали в хотелите в страната - 81% от всички нощувки, следвана от Полша (80%) и Германия (79%).

В Малта, Кипър и Хърватия пък чужденците съвсем напълно запълват хотелската база. Те са платили надлежно 96, 95 и 93 на 100 от нощувките в трите туристически страни.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР