66-годишна жена е получила обаждане от хора, които са се

...
66-годишна жена е получила обаждане от хора, които са се
Коментари Харесай

Жена даде над 30 хил. лева на ало бандити

66-годишна жена е получила позвъняване от хора, които са се показали за служители на реда и които с изключение на подпомагане, са поискали пари. След продължителни диалози дамата от Белослав се доверила на всичко, което е чула по телефона, и в последна сметка е предала 17 хиляди лв. и 7 хиляди евро.

Потърпевшата описа пред Народоосвободителна въстаническа армия по какъв метод е станала жертва на схемата и какъв брой изобретателни са били измамниците. Тя скри самоличността си, тъй като показа, че се опасява за живота си. " Обадиха ми се по домашния телефон и ми споделиха:

" ВиК, имате ли проблем у дома "? Аз споделих, че нямам и затворих. Втори път отново ми се обадиха в този миг ми звънна телефона, GSM-а и ми споделиха: " Затворете домашния телефон, тъй като това са измамници ", сподели дамата.

Мъжът, който позвънил на мобилния телефон се показал за чиновник на Министерство на вътрешните работи. " Казаха, че съм застрашена и от 3 дни ме наблюдават и има възможност да влязат и да ме убият. Заплашени са цялото ми семейство. И аз им споделих: " Добре какво мога да направя аз... По-добре мен убийте, в сравнение с децата ми ", добави пострадалата.

За да спасят нея и децата, мнимите служители на реда поискали пари. Накарали дамата да скрие парите в дамската си чанта и да напусне дома си с нея. Тя не се съмнявала в думите им, а по-късно инструкциите траяли: " Той по този начин сподели - ще пристигна граждански служител на реда, който ще Ви каже: " Поздрави от Пламен! "

След като дамата предала сумата на непознатия мъж, диалогът по телефона траял. Часове наред гласът в слушалката я карал да обикаля града и да не затваря. Тогава обаче тя решила да отиде до най-близкото полицейско ръководство, до момента в който измамникът приказва с нея.

Малко по-късно полицията стартира търсене и залавя мъжът, който е взел парите. Оказал се таксиметров водач.

" Той е бил нает за осъществяване на транспортна услуга с пратка, която би трябвало да закара до Румъния. Лошото е, че в тази ситуация тя се е обадила много по-късно. Доста часове по-късно, когато към този момент се е усъмнила, че е жертва на телефонна машинация, той е бил минал границата и парите са били предадени ", разясни Светла Златева, представител на ОДМВР - Варна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР