6500 фиданки от черен бор и зимен дъб, произведени в

...
6500 фиданки от черен бор и зимен дъб, произведени в
Коментари Харесай

Започна възстановяването на изгорелите гори в Стара Кресна

6500 фиданки от черен бор и зимен дъб, създадени в разсадниците на ЮЗДП, на повърхност от 13 дка към този момент са залесени на мястото на опожарените площи

Повече от 240 индивида залесяваха през днешния ден на територията на Стара Кресна, където през лятото на предходната година унищожителен пожар унищожи стотици декари иглолистни и широколистни насажденияе. Служители на Югозападното държавно дружество и „ ДГС Кресна ”, Изпълнителната организация по горите, районните дирекции по горите в София и Благоевград и Дирекция на Природен парк „ Витоша “ взеха присъединяване в залесяването.

За екипа на ЮЗДП, отпред с шефа инж. Дамян Дамянов, акцията по възобновяване на опожарените гори стартира рано сутринта с разчистване на площите от остатъците след изведената сеч, подготовка на тераси, изкопаване на дупки и залесяване на фиданките.

В дейностите по обновяване на потърпевшите горски територии интензивно присъединяване взеха и хората, които професионално са ангажирани с потушаването на огнените стихии и всекидневно са очевидци на провалите от тях – Столична дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и районните служби в Благоевград, Кюстендил, Перник и Сандански.
 whatsapp-image-2018-04-10-at-12-53-58  whatsapp-image-2018-04-10-at-12-52-04  whatsapp-image-2018-04-10-at-13-09-041
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР