65 % от гражданите на Франция са недоволни от работата

...
65 % от гражданите на Франция са недоволни от работата
Коментари Харесай

65% от французите смятам Макрон за лош президент

65 % от жителите на Франция са недоволни от работата на президента Еманюел Макрон. Това сочат данните от последното социологическо изследване на Френския институт за публично мнение, направено за Радио „ Суд” и телевизия „ С Нюз”. През април 2018 година този % беше 58.

Изследването обгръща 1017 души над 18 години и е извършено онлайн в интервала от 22 до 23 октомври.

63 % от интервюираните считат, че президентът не е извършил обещаното в предизборната си акция, а 72 % не са удовлетворени от подхванатите ограничения за възстановяване на покупателната дарба на популацията.

Едва 35 % от французите считат, че са удовлетворени от дейностите на президента.

Броят на тези, които считат, че президентът не е извършил предизборните си обещания са се нараснали с 20% спрямо 2018 година Положително са оценени дейностите му по отношение на Европейския съюз – 56 %, въпреки и с 11 % по-малко спрямо 2018 година

Добра оценка получава битката на Макрон срещу тероризма – 48 % и построяването „ облика на Франция” по света – 46 %.

Само 28 % от французите утвърждават политиката на Макрон във връзка с покупателната дарба на популацията, 26 % утвърждават пенсионната промяна, а 24 % - политиката във връзка с контрола на имиграцията.

30% от французите разказват Макрон като „ справедлив”, а 24% го считат за „ непосредствен до френските проблеми”. 58% считат, че той „ има авторитет”, а 50% имат вяра, че „ знае накъде отива”.

Нито един от интервюираните не счита, че различен политик би се справил по-добре от Макрон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР