65 машини почистват републиканските пътища в районите със снежна покривка.

...
65 машини почистват републиканските пътища в районите със снежна покривка.
Коментари Харесай

Снегът пак изненада България, вижте кои пътища са затворени в страната

65 машини почистват републиканските пътища в регионите със снежна завивка. Шофирайте деликатно!

Снегът отново изненада управляващите в България и към немалка част от републиканската пътна мрежа остава затворена. От АПИ оповестяват, че 65 машини почистват пътните настилки в регионите с насъбрана снежна завивка в Източна България, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване на водачите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава в областите Бургас, Варна, Добрич, Разград и Шумен.

За снегопочистване е лимитирано придвижването по път I-9 Обзор - Слънчев бряг през Приморски проход и по път III-906 Дюлино - Гюльовца през Дюлински проход. Ограничен е тежкотоварният трафик над 12 тона през „ Троянски “ проход.

В област Варна са затворени пътища за снегопочистване път II-29 Варна – Добрич, път II-27 Търница - Бдинци, III-207 Ветрино - Векилски, III-2072 Добротич - Вълчи Дол, III-2702 Добрич - Суворово,  III-2901 Аксаковска гледка – Ветрино, път III-902 Кичево – Албена, III-2902 Аксаковска гледка – Кичево. В Община Вълчи дол е оповестено бедствено състояние.

В област Добрич затворени пътища за снегопочистване са път II-27 Добрич – Балчик, път II-29 Добрич – Генерал Тошево. За МПС над 12 т е лимитирано придвижването по път II-71 Добрич - Силистра, път III-207 - Тервел – Кочмар и път III-7106 Карапелит - Кочмар.

В област Бургас затворени за снегопочистване са път I-9 Обзор - Слънчев бряг през Приморски проход, път III-6009 Миролюбово - Каблешково и път III-906 Бургас - Горица.

В област Шумен краткотрайно е лимитирано придвижването по път I-7 Панайот Волово – Браничево заради снегопочистване.

В област Разград придвижването по път II-23 Русе - Дулово от разклона за Свещари до Завет е затворен за всички коли заради разчистване от снеговалежи.Утре – 20 ноември, по предписание на управлението на Агенция „ Пътна инфраструктура “ ще бъде осъществен разбор на подхванатите ограничения и наличната техника.

При констатиране на нередности ще бъдат наложени наказания на пътноподдържащите компании.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, да съблюдават нужната отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания. Блокирането на придвижването от транспортни средства с несъответствуващи – износени гуми, блокира пътуването на всички останали водачи и затруднява работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни ръководства и пътноподдържащите сдружения наблюдават метеорологичните прогнози и са в подготвеност да подхващат оптимално бързо нужните дейности за обработка на настилките, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България. За повишение сигурността на придвижване при нужда е допустимо да се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър, снегонавяванията или слаба видимост, е допустимо трафикът да се лимитира краткотрайно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР